Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 5. 2015,
11.44

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

študij materinstvo diploma kariera advertorial

Petek, 29. 5. 2015, 11.44

2 meseca, 2 tedna

Biti žena, mama, zaposlena in študentka. Je sploh mogoče?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Organizacija časa je ključna, prav tako fakulteta, ki prisluhne tvojim potrebam in oviram. Da, tudi mlada in zaposlena mamica lahko končno doštudira.

Študentsko življenje je kar spolzelo mimo vas, kar naenkrat ste dobili zaposlitev, se poročili in ustvarili družino, nekje zadaj v možganih pa vas mori nedokončan cilj, o katerem ste sanjali celotno otroštvo?

Niste edini, po podatkih OECD kar 35 odstotkov študentov ne dokonča študija.

Vendar vse je mogoče, čeprav se vam v trenutni situaciji zdi nemogoče, da bi lahko nadaljevali študij in ga celo uspešno končali.

Najprej odločitev, potem pa akcija Odločitev, da boste študij nadaljevali, je predpogoj, da vam uspe. Osredotočite se na cilj in si izdelajte načrt. "Če drugim uspe, bo tudi meni," to naj bo vaše vodilo tudi takrat, ko boste imeli slabši dan in boste mislili, da vam ne bo uspelo.

Ključ je v popolni organiziranosti Če imate službo in majhnega otroka, še ne pomeni, da bo pot do diplome težja, ključ je v odlični organizaciji. V naslednjih mesecih ne bo veliko prostora za improvizacije, vaš delovnik boste morali skrbno načrtovati. Predlagamo, da v svoj organizacijski načrt vključite tako moža, babice in še kakšno varuško. Določite dneve, ko si boste v prostem času vzeli nekaj ur samo zase in za študij ter si za ta čas priskrbite varstvo.

Vprašajte za pomoč pri vsakdanjih gospodinjskih opravilih. Služba ne sme trpeti, gospodinjska opravila pa lahko porazdelite med preostale člane družine. Prav gotovo vam bo z veseljem pomagala tudi tašča.

Vzemite si dovolj časa Ne hitite, če ste odlašali tako dolgo, je čas zdaj brezpredmeten. Bodite realni in si postavite uresničljive časovne okvirje za opravljanje izpitov in dokončanje študija. Vendar je časovni cilj kljub temu nujen, brez roka boste spet zapadli v začarani krog večnega prelaganja obveznosti.

Izberite pravi študij Pomembno je tudi, da izberete fakulteto, ki bo znala prisluhniti vašim življenjskim okoliščinam in predvsem pomanjkanju časa. Ker si ne morete privoščiti, da bi cele popoldneve presedeli na predavanjih, razmislite o online študiju.

DOBA Fakulteta zna prisluhniti mladim zaposlenim mamicam DOBA Fakulteta je prva fakulteta v Sloveniji, ki ponuja v celoti online študij. To uspešno izvajajo že 15 let, pri njih je v teh letih na ta način uspešno doštudiralo že preko 3000 študentov.

Online študij vam omogoča popolno podporo, 7 dni v tednu, poučevali vas bodo strokovni učitelji – strokovnjaki iz prakse –, za vsak predmet pa boste imeli tudi svojega online mentorja. Nikoli ne boste sami, čeprav boste študirali doma.

Kako poteka študij na spletu? Online študij na DOBA fakulteti je čisto preprost in poteka v virtualnem učnem okolju, s pomočjo forumov, klepetalnic in drugih družbenih omrežij boste lahko ves čas v stiku z drugimi študenti. Izmenjava informacij je hitra in učinkovita.

Ne spreglejte