Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2015,
18.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

begunci migranti Avstrija Slovenija Hrvaška azil

Četrtek, 24. 9. 2015, 18.01

8 let

Avstrija bo prosilce za azil vračala tudi v Slovenijo in na Hrvaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Avstrijska notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner je dejala, da je Avstrija v druge države EU, predvsem v Bolgarijo in Romunijo, letos vrnila več kot pet tisoč migrantov.

Kot je napovedala ministrica, ki se na Bavarskem udeležuje klavzure tam vladajoče Krščansko-socialne unije CSU, bodo prosilce za azil vračali tudi v Slovenijo in na Hrvaško.

Prosilce za azil, ki bodo prišli iz Slovenije in Hrvaške, bo Avstrija vračala Kot je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina opozorila ministrica, migranti v Sloveniji in na Hrvaškem praktično ne vlagajo prošenj za azil, čeprav gre za varni državi, kar dokazuje, da ne iščejo le varnosti, ampak izbirajo gospodarsko najprivlačnejše države.

Za delovanje azilnega sistema je po njenem potrebna učinkovita politika vračanja in Avstrija bo prosilce za azil, ki bodo prišli iz Slovenije in Hrvaške, v skladu s predpisi dosledno vračala. Kot piše Hina, Madžarske, od koder v Avstrijo prihaja daleč največ beguncev, pri tem ni omenila.

ASvstrija in Nemčija deležni ostrih kritik Viktorja Orbana Je pa še povedala, da so avstrijske oblasti letos v druge članice EU, predvsem Bolgarijo in Romunijo, v skladu z dublinsko uredbo vrnile več kot pet tisoč migrantov, med njimi tudi Sirce. Poleg tega so zaprli 545 trgovcev z ljudmi in bodo letos najverjetneje sodili dva tisočim, kar je dvakrat več kot lani.

Avstrija je enako kot Nemčija pred tedni sporočila, da začasno ne bo izvajala dublinske uredbe in sirskih beguncev ne bo vračala v države članice EU, iz katerih so prišli. Zaradi tega sta bili državi med drugim deležni ostrih kritik madžarskega premierja Viktorja Orbana, spominja Hina.

Ne spreglejte