Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 10. 2014,
18.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

odzivi

Nedelja, 19. 10. 2014, 18.55

8 let, 5 mesecev

Andrej Fištravec: Maribor se ne pusti ustrahovati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V drugem krogu volitev župana v Mariboru je z veliko prednostjo slavil Andrej Fištravec, ki zaupanje volivcev jemlje kot veliko odgovornost za drugi mandat.

"Napovedal sem rezultat sedem proti tri, 76 odstotkov je še bolje in tudi velika obveza za drugi mandat. Mariborčani so povedali, da si želijo prihodnost. Vsaj v zadnjem tednu je kampanja temeljila na lažeh in ustrahovanju, Maribor se ustrahovati ne pusti, zato je rezultat takšen, kot je," je po zmagi v Mariboru povedal novi stari župan Andrej Fištravec.

Fištravec je protikandidata Franca Kanglerja premagal s slabimi 75 odstotki glasov proti dobrim 25 odstotkom glasov. "Že v prvem krogu smo dobili tudi tretjino mestnih svetnikov, kar pomeni, da bomo štiri leta trdo delali in tudi javnost nam bo gledala pod prste. Najbolj naporna so bila soočenja, ki jih je bilo v obeh krogih več kot trideset," je še dodal.

Kangler: Nisem imel podpore medijev "Nisem razočaran, priznati moram, da je to nekakšna rehabilitacija zame, po vseh krivicah in preganjanju, ki me je doletelo v zadnjem času. Pričakoval sem, da bo kampanja težka, vsaj z naše strani pa je bila čista. Nisem imel podpore medijev, nekdo si je v drugem krogu privoščil porisati samo moje plakate, od mojega nasprotnika pa so ostali čisti. Tekmecu čestitam in želim vse dobro, to se vendarle spodobi," pa je po porazu povedal Franc Kangler.

Bossman: Ljudje so se odločili za samostojen Piran V Piranu ostaja župan Peter Bossman, ki se je v drugem krogu volitev pomeril s svojim nekdanjim svetovalcem Sebastjanom Jeretičem in dobil dobrih 60 odstotkov glasov. "Jaz sem verjel v zmago, v to, da se bodo ljudje odločili za samostojen Piran," je povedal Bossman, ki je volilno kampanjo označil za izredno umazano. "To je bila ena izmed najbolj umazanih kampanj z veliko nizkimi udarci, kjer je vse temeljilo na blatenju, diskreditaciji, ljudje pa ne marajo negativne kampanje. Pokazalo se je, da ljudje očitno hočejo samostojno občino in ne želijo, da bi nas nadvladal Koper."

Sebastjan Jeretič je svoj rezultat opisal kot dober. "Zahvaljujem se volivcem, ki so glasovali zame in ki so očitno izbrali spremembe, a večine nisem prepričal, da bi bile spremembe boljše od aktualne politike," je v prvem odzivu povedal Jeretič, ki se je dotaknil tudi volilne kampanje: "Zagotovo je bila težka in ostra, mogoče so bili ljudje zmedeni zaradi te ostrine."

Na Jesenicah je dozdajšnji župan Tomaž Tom Mencinger s 66,81 odstotka proti 33,1¸9 odstotka glasov premagal izzivalca Ahmeda Pašića. "To bo moj tretji mandat in rezultat volitev kaže, da ljudje znajo ceniti to, kar je bilo storjeno do zdaj. Moram pa poudariti, da županovanje ni individualna dejavnost, brez dobre ekipe za menoj mi ne bi uspelo," je po zmagi povedal Mencinger.

Ne spreglejte