SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ameriški vojaki pomagali pri prenovi objekta na Počku

3

termometer

Na Bilah so odprli prenovljen objekt, ki ga bo Slovenska vojska (SV) uporabljala ob svojih urjenjih na vadišču Poček. Pri prenovi je pomagala tudi ameriška vojska.

Delo je ob podpori inženircev 1. brigade SV opravilo približno 30 pripadnikov Nacionalne garde Kolorada, gradbeni material in stavbno pohištvo pa so zagotovila slovenska podjetja. Prenovljeni objekt bo namenjen rednemu delu SV in predvsem prihodnji upravi osrednjega vadišča. Uporabljali ga bodo pri mednarodnih vojaških usposabljanjih in vajah.

Pri financiranju je pomagala tudi ameriška vlada Na objektu so v juliju opravili temeljna vzdrževalna dela – obnovili so del zunanjosti, zamenjali vrata, v notranjosti namestili montažna tla, popravili žlebove in položili električno napeljavo. V okviru programa gradenj, povezanih z vajami oboroženih sil ZDA, je bil tokratni finančni vložek ameriške vlade v obnovo objekta 193 tisoč dolarjev.

Hartley: Med ameriško in slovensko vojsko vlada partnerstvo Današnjega odprtja prenovljenega objekta se je udeležil tudi ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent Robert Hartley, ki je v nagovoru poudaril, da med SV in ameriško vojsko, še posebej nacionalno gardo Kolorada, ne vlada samo sodelovanje, ampak pravo partnerstvo. In kaj je mogoče doseči s partnerstvom, so po njegovih besedah dokazali pri sanaciji tega objekta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin