SiolNET. Novice Slovenija
0,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ambulantne preglede za odrasle iz Polja preusmerili na Fužine

0,42

termometer

Zdravstveni dom Ljubljana | Z morebitnimi dodatnimi spremembami bodo paciente pravočasno seznanili na spletni strani ZDL. | Foto: Ana Kovač
Z morebitnimi dodatnimi spremembami bodo paciente pravočasno seznanili na spletni strani ZDL. Foto: Ana Kovač

Zaradi nepredvidenih dogodkov in večjega števila bolniških odsotnosti zaposlenih bodo od torka do predvidoma konca decembra bolniki iz ambulant ZD Polje preusmerjeni v ZD Fužine. Za bolnike, ki so v enoti Polje ostali brez družinskega zdravnika ali je ta bolniško odsoten, bodo v ZD Fužine organizirali dve akutni in kronično ambulanto. "Paciente prosimo za potrpežljivost in strpnost," so v sporočilu za javnost zapisali v Zdravstvenem domu Ljubljana.

"Za naročanje po telefonu lahko pacienti pokličejo na telefonsko številko svojega izbranega osebnega zdravnika. Če je ta odsoten, bo klic ustrezno preusmerjen v triažno ambulanto. Dodatne informacije so na voljo na telefonski centrali ZD Polje 01 58 64 900 in triažni telefonski številki 01 58 64 950," so zapisali.

Dodali so, da lahko pacienti za naročanje po elektronski pošti pišejo na dozdajšnje elektronske naslove za naročanje pri svojem izbranem osebnem zdravniku. Če je ta odsoten, bodo sporočila v samodejnem odgovoru preusmerjena na skupni e-naslov za naročanje: narocanje.zvo.polje@zd-lj.si.

zdravstvo Novice Zaradi napake še vedno vsak dan izbrisanih nekaj deset napotnic

"Naročanje na obravnavo v ZD Fužine, kamor so začasno preusmerjene ambulante zdravstvenega varstva odraslih, bo mogoče tudi osebno v sprejemni pisarni zdravstvenega varstva odraslih od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro. Za informacije v ZD Fužine  lahko pacienti pokličejo na telefonsko številko 01 54 72 800. Zaradi lažje organizacije dela priporočamo naročanje po telefonu ali po elektronski pošti. Odgovor na poslano elektronsko pošto bo pacient v skladu s triažnim postopkom in ugotovljeno stopnjo nujnosti prejel najpozneje v petih delovnih dneh," so še zapisali v ZD Ljubljana.

enapotnica Novice Zastopnik pacientovih pravic o izbrisu napotnic: Ne vem, kje je prostor za nov zakon

V primeru življenjske ogroženosti naj pacienti pokličejo na številko 112.

Z morebitnimi dodatnimi spremembami bodo paciente pravočasno seznanili na svoji spletni strani.

Danijel Bešič Loredan Novice Bešič Loredan: Že celo desetletje nimamo podatka, koliko ljudi je na čakalnih seznamih Zdravstvo Novice Zdravstvenim delavcem do dva tisoč evrov nagrade in dodaten kader

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin