Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2017,
17.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

MIK Debeli rtič

Sreda, 5. 7. 2017, 17.10

6 let, 6 mesecev

Akcija "S srcem na kolo" tudi letos razveselila sto otrok #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Debeli rtič MIK Celje socialno ogroženi otroci | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Tudi letos so v podjetju MIK Celje 12. leto zapored organizirali dobrodelno akcijo Mikove kavarne otroškega smeha. V tokratni kolesarski turi "S srcem na kolo" je 50 zaposlenih in poslovnih partnerjev v petih dneh in 600 prekolesarjenih kilometrih zbralo 30 tisoč evrov in tako omogočilo stotim otrokom iz socialno ogroženih družin brezplačne počitnice. Te so se že začele prvega julija na Debelem rtiču.

"V podjetju MIK Celje se zavedamo, da lahko z dobrim delom in poslovanjem vplivamo na kakovost življenja v družbi in okolju, v katerem ustvarjamo. Verjamemo, da lahko z vračanjem družbi prispevamo k dobrobiti prihodnjih generacij, zato so naše dobrodelne aktivnosti že vrsto let usmerjene k otrokom iz socialno šibkejših družin," so sporočili iz celjskega podjetja. 

Fotogalerija
1 / 23

Sto otrok že uživa v počitniških aktivnostih na Debelem rtiču, danes pa jih je obiskal ustanovitelj in direktor podjetja MIK Celje, Franci Pliberšek. "Seveda bi si vsako leto želeli, da bi bilo otrok, ki jim starši ne morejo omogočiti počitnic, manj. A dokler bodo v naši deželi obstajali otroci, ki nimajo priložnosti oditi na poletne počitnice, bo naše podjetje spadalo med tiste, ki se trudijo, da bi pomagali in spodbudili čim več slovenskih podjetij k pomoči in dobrodelni aktivnosti. Pogled na zadovoljne in sproščene obraze najmlajših članov naše družbe je velika motivacija tudi za prihodnja leta," je povedal.

"Dokler bodo v naši deželi obstajali otroci, ki nimajo priložnosti oditi na poletne počitnice, bo naše podjetje spadalo med tiste, ki se trudijo, da bi pomagali in vzpodbudili čim več slovenskih podjetij k pomoči in dobrodelni aktivnosti," je obljubil direktor podjetja MIK Celje Franci Pliberšek. | Foto: Vid Ponikvar "Dokler bodo v naši deželi obstajali otroci, ki nimajo priložnosti oditi na poletne počitnice, bo naše podjetje spadalo med tiste, ki se trudijo, da bi pomagali in vzpodbudili čim več slovenskih podjetij k pomoči in dobrodelni aktivnosti," je obljubil direktor podjetja MIK Celje Franci Pliberšek. Foto: Vid Ponikvar

To poletje je "MIK-ova karavana otroškega smeha" že dvanajstič odšla na pot in našla svoj dom na Debelem rtiču med 1. in 7. julijem 2017. Z letošnjim poletjem je tako podjetje MIK Celje omogočilo poletne počitnice že več kot 1.200 otrokom.

"MIK-ova karavana otroškega smeha", pa ni le zgodba o vsakoletni donaciji podjetja MIK Celje, ki omogoči letovanje 100 otrokom, je tudi nepozabno doživetje in velika skrb ter odgovornost podjetja, pravijo v podjetju. Celoten projekt je namreč v izvedbi podjetja MIK Celje in njegovih zaposlenih, od vzpostavljanja stika s šolami v vseh slovenskih regijah, ki predlagajo otroke za letovanje, do organizacije samega letovanja s pomočjo stalne ekipe vzgojiteljev, poudarjajo v Miku. 

Sto otrok iz socialno ogroženih družin uživa v poletnih radostih na Debelem rtiču. | Foto: Vid Ponikvar Sto otrok iz socialno ogroženih družin uživa v poletnih radostih na Debelem rtiču. Foto: Vid Ponikvar

Razgiban počitniški program, številne delavnice in športne aktivnosti, s katerimi dopolnjujejo kopanje in zabavo na plaži, so za otroke nepozabno doživetje. Vsa energija MIK-ovih vzgojiteljev pa je ves čas usmerjena v dobro počutje otrok in tkanje lepih spominov, ki jih odnesejo z letovanja, so še zapisali.

"V podjetju MIK Celje verjamemo, da je družbena odgovornost ena ključnih komponent uspeha sodobnega, krožno usmerjenega gospodarstva, ki mora svoje temelje graditi ne le na ekološki osveščenosti in varovanju okolja, pač pa tudi na skrbi za sočloveka in vlaganju v trajnostni razvoj družbe kot celote."

Podjetje MIK Celje je proizvajalec PVC, ALU in lesenega stavbnega pohištva ter ponudnik celovitih rešitev za posodobitve ali nove zasteklitve objektov. V 27 letih obstoja je podjetje pod vodstvom ustanovitelja in direktorja Francija Pliberška raslo in se razvilo v družbeno odgovorno podjetje z 200 zaposlenimi, ki se lahko pohvali tudi z evropskim priznanjem poslovne odličnosti.
Ne spreglejte