Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
14.29

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Natisni članek

Danes Danes kraja poslanec Darij Krajčič sendvič

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 14.29

5 let, 1 mesec

Afera sendvič dokončno odnesla Krajčiča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Državni zbor se je danes seznanil z odstopom Darija Krajčiča z mesta poslanca v poslanski skupini LMŠ. Krajčič je torej ostal pri prvotni odločitvi za odstop, ki jo je sprejel po tistem, ko je iz bližnje trgovine odnesel sendvič.

Poslanec DZ Darij Krajčič je v obrazložitvi odstopa ob začetku tokratne seje DZ spomnil, da je šel med sejo odbora DZ za kmetijstvo, na kateri so razpravljali o aferi v zvezi s pokvarjenim mesom iz Poljske, v eno od bližnjih trgovin po sendvič. "Po spletu nesrečnih okoliščin v trgovini sem se v navezavi na vsebino razprave na odboru nespametno odločil - na seji smo namreč razpravljali o nadzoru neoporečnosti v mesni prehranjevalni verigi -, da odidem in s tem preverim popolnost oziroma nepopolnost nadzora kupcev v trgovini. Prav počasi sem s sendvičem trgovino zapustil, ne da bi ga plačal. Odšel sem na sejo in tam med drugim razpravljal tudi o tem, da noben nadzor ni popoln, kar sem ponazoril z dogodkom v trgovini. Takoj po razpravi sem se vrnil v trgovino in sendvič tudi plačal," je opisal dogodke.

Jure Leben
Novice Od sendviča do Jureta Lebna: nevarna Šarčeva igra visokih standardov #analiza

Dejanje je ocenil kot neprimerno in se zaradi tega opravičil. Hkrati e opozoril, da nikoli ni imel namena odtujiti sendviča. "Kdor krade, stori to namenoma, dejanje taji, skriva in ne poravna računa," je dejal in dodal, da v njegovem primeru ni šlo za nič od tega. "Šlo je dejansko za neki sicer neprimeren družbeni eksperiment, tesno povezan z razpravo v DZ," je poudaril.

"Zaradi družbenega eksperimenta, čeprav neprimernega, se ne odstopa"

Naslednjega dne je na podlagi pričakovanj stranke LMŠ podal odstopno izjavo s poslanske funkcije. "Ocenjujem, da je bilo pričakovanje stranke prestrogo, preveč drakonsko. Zaradi družbenega eksperimenta, čeprav neprimernega, se ne odstopa," je ob tem dejal Krajčič, a dodal, da si ne zna predstavljati, da bi v DZ deloval kot nepovezani poslanec, saj tudi v DZ ni prišel samostojno, ampak na listi LMŠ. Tako se je opravičil svojim volivcem in podpornikom zlasti iz Zgornje Savinjske doline, da ne bo dokončal mandata.

sendvič
Mnenja Sendvič z dvojno fu**ing moralo, prosim #kolumna

Prvak LMŠ Marjan Šarec je sicer po petkovi napovedi Krajčiča, da razmišlja o umiku odstopne izjave, presodil, da bo težko deloval kot član LMŠ.

"Bistveno lažje so zdrknile milijarde v bančna brezna kot pa v moj želodec ta sendvič"

Krajčič je pozneje v izjavi novinarjem v DZ dejal, da z izjavo Šarca ni seznanjen in da je pri prvotni odločitvi za odstop ostal, ker se mu zdi, da bo tako ostal bolj kredibilen, pa tudi zato, da razelektri ozračje. V obrazložitvi na seji je dodal, da je zgodba o sendviču povedala zelo veliko o družbi: "Bistveno lažje so zdrknile milijarde v bančna brezna kot pa v moj želodec ta sendvič. To je res nenavadna zgodba, ampak je ogledalo naše družbe," je dejal.

Novice Slovenski politik zaradi kraje sendviča tudi na svetovnih naslovnicah #video

S Krajčičevim odstopom bo predsednik DZ Dejan Židan seznanil državno volilno komisijo in jo zaprosil, da zboru sporoči, kateri kandidat oziroma kandidatka bo Krajčiča nadomestila. Glede na volilni izid bo to Nik Prebil, ki trenutno dela v službi za odnose z javnostmi na ministrstvu za zdravje.

Ne spreglejte