Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 8. 2017,
17.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

zdravstvo Janez Uplaznik klinika Mayo ZDA

Četrtek, 24. 8. 2017, 17.12

6 let, 7 mesecev

Vlagatelj s klinike Mayo: Podjetje Mikropis razume stranke in ima dober dostop do trga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Janez Uplaznik Peter Streit | Foto Mikropis

Foto: Mikropis

Zelo verjetno je, da bo Mikropisu v prihodnosti zelo uspelo. Za nas je tudi zelo pomemben njihov dostop do evropskega trga, je dejal izvršni direktor klinike Mayo Peter Streit ob obisku v žalskem podjetju, ki je z ugledno kliniko sklenilo strateško partnerstvo.

Potem ko je junija žalski Mikropis podpisal pogodbo o strateškem sodelovanju z eno najuglednejših zdravstvenih inštitucij na svetu, kliniko Mayo iz ZDA, se v Sloveniji mudi izvršni direktor te klinike, zadolžen za razvoj partnerstev, Peter Streit. Z ustanoviteljem in direktorjem Mikropisa, ki je lani ustvaril okoli 4,9 milijona evrov prihodkov, Janezom Uplaznikom sta se dogovorila o podrobnostih partnerstva in zastavila nekatere strateške in poslovne usmeritve.

Dolgoročno strateško sodelovanje

Direktor Mikropisa Janez Uplaznik si obeta veliko novih delovnih mest, novo znanje in več turizma v Sloveniji ter prodor na Bližnji vzhod, Kitajsko, v Indijo in ZDA. | Foto: Vid Ponikvar Direktor Mikropisa Janez Uplaznik si obeta veliko novih delovnih mest, novo znanje in več turizma v Sloveniji ter prodor na Bližnji vzhod, Kitajsko, v Indijo in ZDA. Foto: Vid Ponikvar Gre za strateško partnerstvo na dolgi rok, je pojasnil Uplaznik. Dogovorili so se, da bo vseh devet programov, ki jih ima Mayo na preventivnem področju, na razpolago podjetju Mikropis. Skupaj jih bodo ustrezno nadgradili, da bodo primerni za uporabo tako strokovni kot splošni javnosti po vsem svetu. Tako bo znanje klinike, ki je bila lani kar na osmih od 12 področij razglašena za najboljšo na svetu, na razpolago tudi slovenskim zdravnikom, bolnišnicam, pacientom in vsem, ki bi radi živeli zdravo.

"Gre za načrtno delo zadnjih sedmih let, ki je zdaj kronano s strateško pogodbo in z združitvijo znanja slovenskih strokovnjakov – našega računalniškega znanja in njihovega znanja na področju preventive, ki bo ponujeno vsemu svetu, tudi v Sloveniji," je dejal Uplaznik.

Novo znanje, delovna mesta, priložnost za turizem

Prepričan je, da bo sodelovanje v Slovenijo pripeljalo ogromno novega znanja in delovnih mest, veliko možnosti vidi tudi v turizmu, zdraviliščih in bolnišnicah. "Gostom bi lahko s temi programi hitro ponudili več. Pri tem bomo potrebovali široko paleto strokovnjakov – zdravnikov, psihologov, športnih trenerjev, nutricionistov, fizioterapevtov."

Mikropis zdaj zaposluje okoli sto ljudi, prvi projekt, ki so ga začeli aprila, pa je že ustvaril več kot 50 delovnih mest. Sledijo še drugi, ki bi lahko prinesli tudi nekaj sto delovnih mest za visoko usposobljene kadre. "To bi lahko bil eden od zelo velikih izvoznih projektov, če bo v Sloveniji posluh za to," si obeta Uplaznik.

Poznajo trg in znajo s strankami

Peter Streit iz klinike Mayo je bil ob obisku Mikropisa navdušen na timskim duhom v podjetju in njihovim razumevanjem trga. | Foto: Mikropis Peter Streit iz klinike Mayo je bil ob obisku Mikropisa navdušen na timskim duhom v podjetju in njihovim razumevanjem trga. Foto: Mikropis Partnerje s klinike Mayo, neprofitne organizacije, ki zaposluje več kot 63 tisoč ljudi in zdravi več kot 1,3 milijona pacientov letno, je Mikropis prepričal zlasti z edinstveno povezavo znanja na tehnološkem področju in sposobnosti, da to znanje uspešno posredujejo uporabniku in ga znajo angažirati.

"V Mikropisu razumejo stranke in imajo dostop do trga, česar Mayo nima. Z njimi želimo sodelovati, ker želimo povezati njihovo tehnologijo in dostop do trga z našim znanjem, kako ostati zdrav in se dobro počutiti," je za Siol.net povedal Streit.

Klinika se sicer za strateška partnerstva ne odloča prav pogosto. "Pred sodelovanjem vsako podjetje skrbno pregledamo. Zelo verjetno je, da bo Mikropisu v prihodnosti zelo uspelo. Za nas je zelo pomemben tudi njihov dostop do evropskega trga," je dejal Streit.

Streitov obisk v podjetju je bil namenjen tudi boljšemu spoznavanju zaposlenih, njihovih sposobnosti in znanja ter predanosti sodelovanju. "To je moj prvi obisk Slovenije in zdi se mi čudovita. Ugotovil sem, da imajo zaposleni v Mikropisu veliko željo delati skupaj in skupaj reševati probleme. Zelo so tudi inovativni in ustvarjalni pri naslavljanju priložnosti in problemov na trgu."

Direktor Mikropisa Janez Uplaznik ob podpisu pogodbe o sodelovanju s kliniko Mayo #video
24alife

Klinika Mayo z desetodstotnim deležem vstopa v Mikropis s ciljem, da bodo skupaj nadgradili Mikropisov sicer že uveljavljen produkt 24alife z vsebino, ki jo že leta razvijajo ameriški medicinski strokovnjaki.

Produkt že zdaj spada med strokovno bolj dovršene tovrstne izdelke na svetu in vključuje znanja s številnih znanstvenih področij, kot so medicina, šport, psihologija, prehrana in drugi. Klinika Mayo je s tem postala uradni partner 24alife, sodelovanje pa je namenjeno razvoju in širitvi 24alife po svetu.

S sodelovanjem s Kliniko Mayo bodo uporabniki dobili dostop do bogatih strokovnih vsebin, raziskav in drugega znanja, ki ga skozi svojo dolgoletno tradicijo razvijajo strokovnjaki klinike. Mikropis kot mednarodno uveljavljeno IT-podjetje bo še naprej zagotavljal informacijsko podporo vsebini, ki prek pametnih naprav omogoča skrb za posameznika na vsakem koraku.
Ne spreglejte