Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 9. 2012,
11.58

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

industrijska proizvodnja

Sreda, 12. 9. 2012, 11.58

7 let, 2 meseca

V območju evra se je industrijska proizvodnja povečala za 0,6 odstotka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po podatkih evropskega statističnega urada Eurostat se je julija industrijska proizvodnja povečala za 0,6 odstotka.

Industrijska proizvodnja se je po sezonsko prilagojenih podatkih v območju evra julija na mesečni ravni povečala za 0,6 odstotka, v EU pa za 1,1 odstotka, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat.

Na letni ravni se je industrijska proizvodnja julija v območju evra zmanjšala za 2,3 odstotka, v EU pa za 1,5 odstotka. Proizvodnja trajnih potrošnih dobrin je v evrskem območju upadla za 9,4 odstotka, v EU pa za 6,9 odstotka. Netrajne potrošne dobrine so beležile 2,2- oziroma 1,3-odstoten padec.

Najvišjo rast so zabeležili v Litvi, Veliki Britaniji, na Poljskem in Danskem

Med državami članicami, za katere so bili podatki dostopni, se je industrijska proizvodnja julija na mesečni ravni povečala v 17 državah, upadla pa je v petih. Najvišjo rast so zabeležili v Litvi (+4,4 odstotka), Veliki Britaniji (+2,9 odstotka), na Poljskem (+2,4 odstotka) in Danskem (+2,3 odstotka), največji padec pa v Sloveniji (-2,3 odstotka), na Nizozemskem (-0,8 odstotka) in Malti (-0,5 odstotka).

Med državami članicami, za katere so bili podatki dostopni, je industrijska proizvodnja julija na letni ravni upadla v desetih, povečala pa se je v 12 državah. Največji padec so zabeležili v Estoniji in Italiji (v obeh -7,3 odstotka), Španiji (-5,4 odstotka) in Grčiji (-5,3 odstotka), najvišjo rast pa na Slovaškem (+18,4 odstotka), v Latviji (+5,3 odstotka) in na Irskem (+5,1 odstotka).

Proizvodnja investicijskih dobrih se je povečala za 2,5 odstotka

Julija se je proizvodnja investicijskih dobrin na mesečni ravni v območju evra povečala za 2,4 odstotka, v uniji pa za 2,5 odstotka. Proizvodnja vmesnih proizvodov je beležila 0,1- oziroma 0,4-odstotno rast, proizvodnja energije pa je upadla za 1,2 oziroma 0,1 odstotka.

Proizvodnja trajnih potrošnih dobrin je v evrskem območju upadla za 0,5 odstotka, v sedemindvajseterici pa se je okrepila za 0,7 odstotka. Proizvodnja netrajnih potrošnih dobrin se je v območju skupne evropske valute zmanjšala za 0,6 odstotka, v EU pa se je povečala za 0,2 odstotka.

Proizvodnja vmesnih proizvodov se je v območju skupne evropske valute zmanjšala za 3,3 odstotka, v uniji pa za 2,9 odstotka. Proizvodnja investicijskih dobrin je v evrskem območju upadla za 0,9 odstotka, v EU pa se je povečala za 0,1 odstotka. Proizvodnja energije se je v območju evra povečala za 0,3 odstotka, v EU pa je upadla za 0,2 odstotka.

Ne spreglejte