Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 2. 2012,
8.19

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ogrevanje

Nedelja, 26. 2. 2012, 8.19

7 let, 2 meseca

Rešitev za ogrevanje odslej tudi mobilna kotlovnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborsko podjetje Megaenergija je nedavno predstavilo pri njih razvito mobilno kotlovnico Megapack.

Kotlovnica je namenjena ogrevanju objektov in sanitarne vode. Kot primarni vir toplote je v kotlovnico nameščena naprava za soproizvodnjo toplotne in električne energije, kot sekundarni vir toplote pa kondenzacijski plinski kotel.

Prva naprava že ogreva Mercator center na Ptuju Kot je povedal direktor podjetja Megaenergija Tomaž Riedl, so to povsem novo rešitev za ogrevanje razvili z lastnim znanjem in jo ponujajo edini v Sloveniji. Megapack po željah naročnika v celoti izdelajo v lastni proizvodnji, dostavijo naročniku in namestijo v nekaj dnevih. Prva naprava tako že ogreva Mercator center na Ptuju.

"Za naročnika to predstavlja najbolj enostavno rešitev za ogrevanje objekta, saj mobilno kotlovnico dostavimo že v celoti izdelano in v zgolj nekaj dnevih namestimo brez posegov v sam objekt," je dejal Riedl in dodal: "Prvo mobilno kotlovnico smo decembra lani namestili na Ptuju. Naročnik je po prvih odzivih zelo zadovoljen, saj je že v prvem mesecu delovanja dosegel prihranek zemeljskega plina, s tem pa nižje stroške ogrevanja."

Naprava lahko izkorišča zemeljski plin in utekočinjen naftni plin Mobilna kotlovnica je po njegovih besedah cenovno in tehnično optimalna rešitev za vse objekte, ki imajo konstantno in dovolj veliko porabo toplotne energije. Gre predvsem za objekte v poslovnih conah, večstanovanjske objekte, hotele, bazenske komplekse, trgovske centre in podobno. Umeščena naprava za soproizvodnjo toplotne in električne energije kot energent lahko izkorišča zemeljski plin in utekočinjen naftni plin, kot sekundarni vir toplote pa je v napravo lahko nameščen tudi kondenzacijski plinski kotel.

Podjetje Megaenergija projekt za naročnika izvede v celoti Mariborska družba Megaenergija, ki projekt za naročnika izvede v celoti, je specializirano podjetje z inovativnimi rešitvami na področju visoko učinkovitih energetskih sistemov za soproizvodnjo toplotne in električne energije na zemeljski plin, utekočinjen naftni plin, plin iz čistilnih naprav in bioplin.

Ne spreglejte