Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 11. 2012,
13.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

resničnostni šov

Četrtek, 8. 11. 2012, 13.21

6 let, 7 mesecev

Prihaja Dober posel – idealna priložnost za uresničitev poslovne ideje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dober posel je podjetniški resničnostni šov, ki združuje ustvarjalni in podjetni pol, na programsko shemo Planet TV pa prihaja v nedeljo, 11. novembra 2012, ob 20. uri.

Dober posel z veliko začetnico Zagotovo ima prav vsak svoje videnje in razlago dobrega posla, a pri poslu z veliko začetnico na Planet TV gre za koncept oddaje, ki spodbuja podjetniške ideje. Pri TSmedia so namreč v času globoke gospodarske krize, ko kot lajna vztrajno ponavljamo, da ni denarja, niti priložnosti, podjetnikom (v našem primeru tekmovalcem) želeli ponuditi priložnost za zagon lastnega posla. Resničnostni šov Dober posel temelji na iskanju odličnih poslovnih idej in omogoča uresničitev najboljših oziroma najizvirnejših.

Ustvarjalni in podjetni tekmovalci: potencialni investitorji V središču Dobrega posla bodo podjetniki, ki želijo svoje ideje preoblikovati v uspešen posel in zanj iščejo zagonska sredstva. Nasproti jim bo stalo pet potencialnih investitorjev, če želite tudi mecenov, dragonov ali zmajev, katerih naloga bo bodočim podjetnikom svetovati in oceniti njihove možnosti za uspeh. V vlogi sodnikov porotnikov se bodo tako predstavili Branko Drobnak, Borut Rismal, Daniela Bervar, Jure Mikuž in Matjaž Krč – podrobneje jih bomo predstavili v prihodnjih dneh –, nad celotnim dogajanjem pa bo bdel voditelj Borut Godec.

Tri minute za predstavitev, sledijo vprašanja Koncept resničnostnega šova Dober posel predvideva, da si tekmovalci že pred samo oddajo zastavijo cilj, koliko sredstev želijo pridobiti od enega ali več "zmajev", ti pa se lahko odločijo za investicijo v idejo in v zameno za finančno injekcijo postanejo solastniki novega podjetja, predstavljeno idejo pa lahko tudi zavrnejo. Tekmovalci imajo za svojo predstavitev na voljo tri minute časa, nato sledijo vprašanja in - če je bila predstavitev dovolj prepričljiva - tudi pogajanja. Predstavitev mora biti čim boljša, sicer lahko kanidati iz oddaje odkorakajo praznih rok. No, če se znebimo črnogledosti, v najslabšem primeru bodo podjetniki Dober posel zapustili podkrepljeni z dragocenimi nasveti, ki jim bodo pri nadaljnjem razvoju ideje in gradnji podjetniške poti lahko v dragoceno pomoč, pa tudi medijska prepoznavnost jim verjetno ne bo odveč.

300 kandidatov skrčili na najboljših, najizvirnejših, najbolj drznih 49 Na avdicijo za sodelovanje v resničnostnem šovu Dober posel se je prijavilo prek 300 kandidatov, do nastopa v sami oddaji se jih je prebilo 49. Kreativna ekipa resničnostnega šova s poslovno žilico je tako spoznala kar nekaj zanimivih idej in drznih načrtov, nekateri so bili resnično "odštekani", nekateri pa so ponudili nov pogled in novo rešitev nekaterih vsakodnevnih nevšečnosti.

Osem oddaj po britanskem izvirniku Osem oddaj Dobrega posla je nastalo v devetih snemalnih dneh. Razen nekaterih zunanjih kadrov je snemanje potekalo v izpraznjenem skladišču v Ljubljani, ki se je spremenilo v priložnostni studio, pri postavitvi scene pa so se na Planet TV zgledovali po britanskem izvirniku.

Ne spreglejte