Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2013,
18.51

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NLB sindikat odpuščanje

Četrtek, 24. 10. 2013, 18.51

7 let, 4 mesece

NLB: Odziv sindikata ob napovedanih odpuščanjih nepotreben

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uprava Nove Ljubljanske banke (NLB) ocenjuje odziv sindikata banke na v sredo vročena obvestila 80 delavcem o nameravani odpovedi zaposlitve kot prekomeren in nepotreben.

O tej temi se je celotna uprava s predstavniki sindikata večkrat pogovarjala, so sporočili iz banke. Dodajajo, da se lahko število presežnih delavcev še spremeni.

NLB je že pred časom napovedala, da bo v tem letu zmanjšala število zaposlenih za 228 - od tega dve tretjini z mehkimi odhodi (upokojitve, naravna fluktuacija ipd.), 80 zaposlenih pa je vključenih v program presežnih delavcev. Ti so v sredo prejeli obvestila o nameravani odpovedi zaposlitve.

Na to so se v sredo odzvali v Sindikatu NLB, kjer so izrazili protest, ker da niso prejeli še nobene informacije s strani uprave o nameravanih odpovedih pogodb o zaposlitvi in ker niso dobili vsebine programa presežnih delavcev, ki ga je potrdila uprava.

NLB: Končno število odpovedi se lahko še spremeni Tistim, ki so prejeli obvestila o nameravani odpovedi zaposlitve, bodo odpovedi vročene po preteku najmanj sedmih delovnih dni od prejema namere, tako da se končno število odpovedi lahko še spremeni, so danes sporočili iz NLB.

Hkrati navajajo, da je vodstvo NLB v zvezi s postopki zmanjševanja števila zaposlenih ves čas od začetka procesa reorganizacije namenjalo posebno pozornost odprti komunikaciji - do vseh zaposlenih in sindikatov, ter stalno opozarjalo na potrebo po neizogibnih spremembah. Oba sindikata je vključila v dialog, vse postopke pa vodila skladno z zakonodajo in kolektivnima pogodbama, korektno, pregledno in v rokih, zagotavljajo.

O razlogih za trajno presežna delovna mesta ter o kriterijih in merilih za določanje presežnih zaposlenih se je celotna uprava banke s predstavniki strokovnih služb banke s sindikati sestala na dveh posvetih, teme so bile obravnavane tudi na rednih mesečnih srečanjih. Sindikata v NLB je banka obvestila o programu presežnih delavcev, omogočen jima je tudi vpogled vanj. "Zato protesta sindikata ne moremo sprejeti in ga ocenjujemo kot prekomeren in nepotreben odziv," so zapisali.

Ne spreglejte