Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
13. 1. 2016,
8.32

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Telekom Slovenije Rudolf Skobe Aleš Aberšek

Sreda, 13. 1. 2016, 8.32

7 let, 2 meseca

Nadzorniki Telekoma Slovenije potrdili strategijo, ki jo bo uresničevala preoblikovana uprava

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na včerajšnji seji nadzornega sveta Telekoma Slovenije so nadzorniki potrdili preoblikovano upravo družbe in strategijo za prihodnjih pet let.

Strategijo največjega nacionalnega telekomunikacijskega operaterja bo uresničevala preoblikovana uprava.

Nov štiriletni mandat predsednika uprave je dobil Rudolf Skobe, ki se mu bosta letos poleg Tomaža Seljaka, ki je v upravi odgovoren za področje tehnologije, pridružila še finančnik Aleš Aberšek in Ranko Jelača.

Aberšek je trenutno predsednik uprave Save. Kot so sporočili iz Save, je že podal predlog za sporazumno prekinitev mandata in prekinitev delovnega razmerja s 15. marcem.

Jelača je trenutno v družbi Atlantic Grupa, ki je v lasti Emila Tedeschija, odgovoren za marketing.

Aberšek bo prevzel področje financ in ekonomike, kjer bo skrbel za področja financ, računovodstva, nabave, logistike in veleprodaje. Štiriletni mandat bo nastopil 15. marca.

Jelača pa bo odgovoren za področje trga. V tem okviru bo pristojen za marketing, prodajo in skrb za uporabnike. Štiriletni mandat bo nastopil 1. marca.

Delavska direktorica ostaja Vesna Lednik.

"Skupina Telekom Slovenije deluje na trgih, za katere je značilna visoka stopnja konkurenčnosti, ob tem pa trgi postajajo vse bolj zasičeni, zaradi česar je prostora za pridobivanje novih uporabnikov vse manj. Slovenski trg telekomunikacijskih storitev je primerljiv z razvitejšimi zahodnoevropskimi trgi, za katere analitiki prvotnim operaterjem napovedujejo upadanje prihodkov in tržnih deležev od osnovnih telekomunikacijskih storitev. Tudi telekomunikacijski trgi v jugovzhodni Evropi prehajajo v fazo zrelosti, ob tem pa na trgih, na katerih deluje Skupina Telekom Slovenije, prihaja do pospešene konsolidacije tako znotraj posameznih držav kot med državami," so v objavi na SEOnetu Ljubljanske borze zapisali v Telekomu Slovenije.

V Skupini Telekom Slovenije zatrjujejo, da se bodo tem trendom zoperstavili z nadaljevanjem konsolidacijskih aktivnosti na trgih, na katerih so prisotni.

V Sloveniji bo družba svoj tržni položaj utrjevala s: - širitvijo optičnega dostopovnega omrežja, - ponudbo konvergenčnih paketov, - s širitvijo ponudbe zunaj osnovne telekomunikacijske dejavnosti.

Strateški poslovni načrt bo družba izvajala v treh korakih Telekom Slovenije bo svojo strategijo v naslednjem petletnem obdobju uresničeval v treh korakih, ki bodo vsak zase pomenili preskok v delovanju družbe.

V prvem obdobju bo družba inovirala in razvijala svojo osnovno dejavnost, v drugem se bo osredotočala na digitalizacijo, v tretjem pa na ustvarjanje vrednosti iz prvih dveh obdobij.

Pri uresničevanju zastavljene strategije se bo Telekom Slovenije osredotočal na štiri strateške stebre, in sicer: - preseganje pričakovanj uporabnikov, - razvoj v vodilno digitalno podjetje, - širitev ponudbe zunaj osnovne telekomunikacijske dejavnosti, - preoblikovanje v vitkega in okretnega operaterja.

Skupina bo še naprej izvajala optimizacijo na vseh ravneh svojega poslovanja in nadaljevala kadrovsko prestrukturiranje oziroma zagotavljanje optimalnega števila zaposlenih glede na potrebe delovnega procesa posameznih družb v skupini. Konkurenčna prednost skupine bo tudi v prihodnje vrhunska kakovost storitev, nadaljnji razvoj pa bo še naprej temeljil na visokih standardih družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja, so še sporočili s Telekoma Slovenije.

V Skupini Telekom Slovenije za leto 2016 načrtujejo 34 milijonov evrov čistega poslovnega izida, 198 milijonov evrov EBITDA in do 156 milijonov evrov naložb.

Ne spreglejte