Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2023,
8.50

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča REAM d.o.o.

Natisni članek

stroški ogrevanja Trajnost toplotne črpalke ogrevanje REAM advertorial

Sreda, 18. 10. 2023, 8.50

2 meseca, 2 tedna

Optimalno ogrevanje v vsakem okolju

Katero toplotno črpalko izbrati pri novogradnji in katero pri zamenjavi ogrevanja?

Vsebino omogoča REAM d.o.o.

Na trgu obstaja več vrst ogrevalnih sistemov, a odločitev za pravega kljub temu ne bi smela biti težka. Z vsemi prednostmi, ki jih tako za gospodinjstvo kot za okolje prinašajo toplotne črpalke, so te postale danes prva izbira pri novograditeljih. Vedno pogosteje pa se lastniki nepremičnin odločijo tudi za zamenjavo starega in potratnega ogrevalnega sistema za toplotno črpalko.

REAM toplotne črpalke | Foto:

Poleg tega, da so pri izbiri ogrevalnega sistema odločilni dejavniki prostorske zahteve in različne subvencije, na izbiro v današnjih časih vpliva tudi pripravljenost sistema na prihodnost in uporaba obnovljivih virov energije. Glede na naraščajoče cene energentov lastniki nepremičnin želijo sistem, ki ne bo potraten in bo kljub temu vzdrževal prijetne temperature.

Izjemna energetska učinkovitost in nizki obratovalni stroški

Toplotne črpalke izkoriščajo obstoječo toploto iz naravnih virov, kot so zrak, voda ali zemlja, in jo pretvarjajo v toploto za ogrevanje in hlajenje prostorov. Ta postopek je izjemno učinkovit, saj za vsak vloženi kilovat električne energije pridobijo več kilovatov toplote. To pomeni, da porabijo manj energije kot tradicionalni ogrevalni sistemi, kar zmanjšuje stroške ogrevanja in hlajenja.

Toplotne črpalke so izjemno zanesljive in imajo dolgo življenjsko dobo.  Pravilno vzdrževanje pripomore k dolgoročni stabilnosti ogrevalnega sistema. Delujejo lahko tako za ogrevanje prostorov kot tudi za hlajenje v poletnih mesecih. To pomeni, da so vsestranska rešitev skozi vse leto.

Zaradi uporabe obnovljivih virov prispevajo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in obremenitve okolja.

Toplotne črpalke, ki jim lahko zaupate

Za zanesljive in visoko učinkovite so se izkazale toplotne črpalke Mitsubishi Electric, ki zagotavljajo optimalno ogrevanje v vsakem okolju. Primerne so tako za stanovanjske kot poslovne objekte. Njihovi seriji Ecodan in Zubadan sta opremljeni s sodobno invertersko tehnologijo, zagotavljata nizko porabo električne energije in omogočata natančen nadzor ciljne temperature za udobno in varčno ogrevanje. Toplotne črpalke Mitsubishi Electric tvorijo celovit ogrevalni sistem in zagotavljajo vse ključne komponente za ogrevanje ali hlajenje.

Na zanesljive in najsodobnejše toplotne črpalke Mitsubishi Electric prisegajo tudi v podjetju REAM. Za popoln nadzor nad temperaturo tako pozimi kot poleti vam s toplotnimi črpalkami Ecodan in Zubadan Mitsubishi Electric ponujamo kombinacijo tehnologije in udobja, da bo vaš dom prijetno zatočišče skozi vse letne čase. Pri REAM sodelujejo s strokovnjaki iz vse Slovenije, ki poskrbijo za montažo, servise in vso podporo, ki jo boste morda potrebovali. Vse toplotne črpalke imajo tudi možnost za priklop vmesnika Wi-Fi, ki skupaj z aplikacijo MelCloud omogoča nadzor in krmiljenje naprave na daljavo s tablico, telefonom ali računalnikom.

REAM toplotne črpalke | Foto: REAM Foto: REAM

Enostavna montaža toplotne črpalke zahteva natančno načrtovanje in pravilno namestitev tako zunanje kot notranje enote ter po postavitvi obeh njuno povezavo. Pravilna montaža bo zagotovila dolgo življenjsko dobo toplotne črpalke in energetsko učinkovito ogrevanje vašega doma, zato jo prepustite strokovnjakom z izkušnjami, ki vam bodo najbolje znali svetovati pri optimalni postavitvi.

Še pred začetkom kurilne sezone do toplotne črpalke

Čeprav se zdi izbira toplotne črpalke enostavna, se hitro lahko izgubimo v množici različnih ponudnikov, modelov, moči in specifikacij. Pri podjetju REAM vam svetujejo glede na vašo specifično situacijo. Prepričani so, da je mogoče najti optimalno toplotno črpalko za posamezne potrebe ne glede na to, ali na novo gradite ali obnavljate svoj stari ogrevalni sistem.

Ob toplotni črpalki prejmete še klimatsko napravo!

REAM toplotne črpalke | Foto: Ob nakupu toplotne črpalke Ecodan in Zubadan do 15. novembra lahko izberete eno izmed klimatskih naprav:

  • MSZ-HR25VFK – SMART MITSUBISHI ELECTRIC (2,5 kW) ali
  • DJ35 – NEW COMFORT HISENSE (3,5 kW) ali
  • KAY-35 – PRODIGY KAYSUN (3,5 kW).

Izkoristite to izjemno priložnost za doseganje vrhunskega udobja – v vseh letnih časih. Za več informacij jih pokličite na 080 98 98 ali pošljite povpraševanje.

REAM gumb | Foto:

toplotna črpalka | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Toplotna črpalka za novogradnjo

Če gradite, je pomembno, da že v fazi načrtovanja razmislite, kakšno ogrevanje bo najučinkovitejše za vaše potrebe. Pri novogradnjah se je izkazala toplotna črpalka Mitsubishi Electric mode Ecodan PUD-SWM. Njena tehnologija omogoča ogrevanje s temperaturo 55 stopinj Celzija pri zunanji temperaturi –10 stopinj Celzija ter delovanje sistema celo pri zunanji temperaturi do –25 stopinj Celzija. Naprava se samodejno prilagaja temperaturnim spremembam v bivalnih prostorih, kar zagotavlja udobno in učinkovito ogrevanje. Zasnovana je tako, da zmanjšuje hrup, ki ga oddaja v okolico.

REAM toplotne črpalke | Foto: REAM Foto: REAM

Zamenjava starega ogrevalnega sistema

Pri renovaciji doma je treba upoštevati trenutno obstoječi sistem ogrevanja in stopnjo izolacije hiše. Če želite kar najbolje izkoristiti toplotno črpalko, boste morda morali razmisliti o nadgradnji izolacije in zamenjavi oken. Za dobro izbiro pri renovacijah se je izkazala Zubadan PUD-SHWM, ki uporablja unikatno tehnologijo Mitsubishi Electric Flash Injection za visoko zmogljivost ogrevanja, saj ohranja nazivno grelno moč do zunanje temperature -15 stopinj Celzija, območje delovanja pa je razširjeno vse do zunanje temperature -28 stopinj Celzija. Idealna je za radiatorsko ogrevanje.

Tudi stanovanje v bloku lahko ogrevate s toplotno črpalko

Če živite v bloku, vam ni treba obupati nad uporabo toplotne črpalke. Najprimernejša je toplotna črpalka Ecodan SUZ-SWM. Primerna je za vgradnjo v stanovanjih s talnim ali radiatorskim ogrevanjem.

REAM toplotne črpalke | Foto: REAM Foto: REAM

Toplotne črpalke za večje in poslovne objekte

Za zagotavljanje ustreznih toplotnih razmer v večstanovanjskih objektih, hotelih in drugih večjih zgradbah je Mitsubishi Electric razvil napreden sistem kaskadnih toplotnih črpalk. Ta inovativna rešitev omogoča združevanje do šest toplotnih črpalk enake moči, kar zagotavlja skupno moč ogrevanja do 138 kW. Krmilni sistem zagotavlja optimalno delovanje enot. Glede na toplotno obremenitev objekta prilagodi število enot, ki delujejo v območju najvišjih izkoristkov. Pri nižjih toplotnih obremenitvah deluje le del enot, ki se v delovanju izmenjujejo. Posledično lahko uspešno nadzorujemo ogrevanje ter dosegamo najvišje udobje in učinkovito varčevanje z energijo.

REAM toplotne črpalke | Foto: REAM Foto: REAM Za toplotne črpalke Mitsubishi Electric so na voljo nepovratne finančne spodbude Eko sklada. Pri novogradnji ali zamenjavi sistema lahko fizične osebe prejmejo do 2.500 evrov, medtem ko poslovni subjekti prejmejo do 20 odstotkov vrednosti naložbe v toplotno črpalko. Več o splošnih pogojih za koriščenje nepovratnih sredstev lahko najdete na spletnih straneh Eko sklada ali povprašate ponudnike toplotnih črpalk, ki vam pri pridobitvi subvencij znajo pomagati.
Ne spreglejte