Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2018,
14.04

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

5

Natisni članek

Gorenje Izet Rastoder

Četrtek, 20. 12. 2018, 14.04

5 let, 4 mesece

Gorenje prodalo svoje hčerinsko podjetje Rastoderju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

5

Izet Rastoder | Novi lastnik podjetja Gorenje Surovina je Izet Rastoder, sicer najbolj znan po prodaji banan blagovne znamke Derby. | Foto STA

Novi lastnik podjetja Gorenje Surovina je Izet Rastoder, sicer najbolj znan po prodaji banan blagovne znamke Derby.

Foto: STA

Velenjsko Gorenje je s podjetjem Eko Surovina, ki je v lasti družbe Rastoder Izeta Rastoderja, podpisalo pogodbo o prodaji 100-odstotnega deleža družbe Gorenje Surovina in njenih odvisnih družb. 

Kot so razloge za prodajo pojasnili v Gorenju, v okviru osredotočanja na osnovno dejavnost proizvodnje in prodaje gospodinjskih aparatov nadaljujejo dezinvestiranje izbranih družb s področja netemeljnih dejavnosti.

Gorenje Surovina se namreč ukvarja s storitvami, povezanimi z ravnanjem z odpadki na območju Slovenije, ter partnerjem iz industrije, lokalnim skupnostim in gospodinjstvom ponuja celovite rešitve za vse vrste odpadkov. Skupaj z odvisnima družbama Kemis BH (Bosna in Hercegovina) ter Kemis Valjevo (Srbija) v dejavnosti zbiranja in predelave odpadkov ter pridobivanja sekundarnih surovin zaposluje več kot 300 sodelavcev.

V prodajnem postopku, ki je potekal od začetka letošnjega leta in ga je vodil VTB Capital, je bila kot najboljši ponudnik za nakup omenjenega podjetja izbrana družba Rastoder v lasti Izeta Rastoderja, so sporočili iz Velenja. 

Stožice
Novice Pri gradnji trgovskega dela Stožic se spet zapleta #video

"Za nakup Gorenja Surovine smo se odločili zaradi velikih sinergij z našo temeljno dejavnostjo, predvsem na področju predelave embalaže. Surovino nameravamo še naprej razvijati in širiti dejavnost na vseh področjih, ki jih podjetje pokriva," je svoj nakup utemeljil Rastoder, sicer najbolj znan po prodaji banan blagovne znamke Derby.

V Skupini Gorenje v okviru strategije osredotočanja na osnovno dejavnost proizvodnje in prodaje gospodinjskih aparatov nadaljujemo dezinvestiranje izbranih družb s področja netemeljnih dejavnosti. | Foto: STA , V Skupini Gorenje v okviru strategije osredotočanja na osnovno dejavnost proizvodnje in prodaje gospodinjskih aparatov nadaljujemo dezinvestiranje izbranih družb s področja netemeljnih dejavnosti. Foto: STA ,

V Gorenju veseli, da podjetje ostaja v domači lasti

"Zadovoljni smo, da Gorenje Surovina, ki je bila največja družba s področja Gorenjevih netemeljnih dejavnosti, ostaja v domači lasti in da bo nadaljevala in širila svoje poslanstvo na področju ekologije. Družbe, kot je Gorenje Surovina, so namreč z dejavnostjo zbiranja in reciklaže odpadnih materialov ključni člen tako na področju ohranjanja čistega okolja kot tudi na področju industrije," je povedal Marijan Penšek, v Gorenju izvršni direktor področja Ekologije, trgovine in industrijskih storitev.

Izet Rastoder
Novice Afera s ponarejenimi vozniškimi dovoljenji: obtožen tudi Izet Rastoder

Gorenje je sicer novembra, le nekaj mesecev po tem, ko je postalo del skupine Hisense, vstopilo na največji trg na svetu. Začel je namreč prodajo premijskih izdelkov lastne blagovne znamke na kitajskem trgu. Gorenjevi izdelki so na voljo že v več kot 90 državah sveta.

Gorenje
Novice Gorenju uspel veliki met
Ne spreglejte