Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2013,
7.15

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nagrada Bruselj podjetje BTC

Torek, 25. 6. 2013, 7.15

7 let, 3 mesece

Evropska nagrada družbeno odgovornih praks slovenskima podjetjema

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med nagrajenci evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe sta tudi slovenski podjetji. Priznanje sta si prislužila BTC in Informa Echo.

Proces podeljevanja nagrade je potekal v 29 evropskih državah. Vsaka država je izbrala po dva nacionalna zmagovalca, ki bodo danes na prireditvi v organizaciji Evropske komisije v Bruslju prejeli tudi evropsko nagrado.

Slovenska dobitnika nagrade sta razglasila Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Slovenski proces je potekal pod častnim pokroviteljstvom komisarja za okolje Janeza Potočnika.

V Sloveniji se je za nagrado potegovalo 18 podjetij, osem v kategoriji velikih podjetij ter deset v kategoriji malih in srednjih podjetij. Zmagala sta BTC s projektom "BTC City in ženski smučarski skoki" ter Informa Echo s projektom "Iniciativa Energija si".

BTC-ju uspelo dvigniti prepoznavnost ženskih smučarskih skokov BTC je kot dolgoletni pokrovitelj in podpornik Smučarsko-skakalnega kluba Ljubno BTC podprl organizacijo tekme prvega svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske in prevzel generalno pokroviteljstvo obeh tekem na Ljubnem ob Savinji.

"S prefinjenim in skrbno izpeljanim načrtom je sponzorstvo podjetja BTC, ki je sicer znano tudi v drugih športnih krogih, preraslo v družbeno-odgovoren projekt, ki ima učinke na svetovni ravni," je povedala predsednica ocenjevalne komisije Adriana Rejc Buhovac.

BTC je po njenih besedah skupaj s partnerji uspelo izpolniti izjemno težko nalogo - dvigniti prepoznavnost tako specifičnega športa, kot so ženski smučarski skoki, ki so bili dolgo zapostavljena nordijska disciplina, na raven gledanosti moških skokov.

Projekt "Iniciativa Energija si" povezuje podjetniške, individualne in družbene interese Projekt "Iniciativa Energija si" podjetja Informa Echo pa je rezultat sinergijskega modela spodbujanja učinkovite rabe in obnovljivih virov energije, ki usklajuje in povezuje podjetniške, individualne in družbene interese.

"Projekt je edinstven v več pogledih ... je daleč najbolj povezovalen in v luči družbenih učinkov močan poziv, da se je treba na področju energetike, učinkovite rabe energije in pri drugih okoljskih vprašanjih obnašati družbeno odgovorno," je pojasnila predsednica komisije.

Žirijo je po njenih navedbah navdušil krog partnerjev in sila njihovega sodelovanja, ki je že začela spreminjati vedenje Slovencev in nosilcev odločanja v energetski in povezanih panogah.

Ne spreglejte