Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 4. 2021,
7.11

Osveženo pred

3 leta

Oglasno sporočilo

Natisni članek

trgovanje bitcoin PR članek

Sreda, 14. 4. 2021, 7.11

3 leta

Bitkoinomanija se nadaljuje - od začetka leta je bitcoin zrasel za več kot 90 odstotkov

Oglasno sporočilo

Bitcoin je od začetka leta poskočil za več kot 90 odstotkov, medtem ko je v obdobju enega leta zrasel za več kot 800 odstotkov, kar pomeni, da je tržna kapitalizacija te digitalne valute presegla tisoč milijard dolarjev.

Fortrade, bitcoin | Foto:

Fortrade je za vse tiste, ki jih zanima, kako se od doma naučiti trgovati s ceno bitcoina (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD), ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravili brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno bitcoina". Vodnik je prilagojen vsem stopnjam znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno bitcoina" prenesite tukaj.

To leto je bilo za kriptovalute polno pozitivnih novic. Institucionalni vlagatelji in podjetja vse bolj podpirajo bitcoin. Družba Tesla je spodbudila skok cene, ko je objavila, da je kupila bitcoin v vrednosti 1,5 milijarde dolarjev. To podjetje je tudi napovedalo, da bo za nakup vozil sprejelo kriptovaluto, kar je sprožilo upanje, da bodo enako storila tudi druga podjetja.

Fortrade, bitcoin | Foto:

Mastercard je napovedal, da namerava letos na svoji platformi podpreti kriptovalute. Apple je februarja napovedal, da bo ApplePay na platformi podpiral tudi plačila z bitcoinom. Analitiki menijo, da bo rast te digitalne valute neustavljiva, če bodo vsa podjetja sprejela bitcoin kot plačilno sredstvo.

Coinbase, največja platforma za trgovanje s kriptovalutami, namerava letos prvič ponuditi svoje delnice za trgovanje, kar bi lahko zagotovilo tudi podporo za ceno kriptovalute. Ocenjena vrednost Coinbase je približno sto milijard dolarjev.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno bitcoina" prenesite tukaj.

Številne investicijske banke verjamejo, da bo bitcoin še naprej rasel. JP Morgan je februarja napovedal rast bitcoina na 146 tisoč dolarjev. Generalni direktor podjetja Kraken Jesse Powell je za Bloomberg povedal, da pričakuje, da se bo bitcoin v prihodnjih desetih letih podražil na milijon dolarjev. Kraken je vodilna platforma za trgovanje z bitcoini, zato te napovedi ni mogoče šteti za najbolj objektivno.

Fortrade, bitcoin | Foto:

Nekateri vlagatelji so še vedno zaskrbljeni in menijo, da je bitcoin finančni balon, medtem ko so nekateri analitiki zaskrbljeni zaradi velike nihajnosti cen. Deutsche Bank verjame, da bo bitcoin zaradi omejenih trgovinskih možnosti ostal "zelo volatilen", in dodaja, da bi lahko veliki nakupi ali prodaje znatno porušili ravnovesje ponudbe in povpraševanja pri tej kriptovaluti. Druge nevarnosti vključujejo konkurenčne digitalne valute, ki bi lahko bitcoin potisnile v ozadje. Evropska unija je sporočila, da bo začela razmišljati o možnosti uvedbe digitalnega evra.

Kljub tem tveganjem vse več institucionalnih in posameznih vlagateljev vlaga na trg kriptovalut, za zdaj pa nič ne kaže, da bi se rast bitcoina upočasnila.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno bitcoina" prenesite tukaj.

Viri: Bloomberg, CNBC, Coinbase

Pogodbe so v nasprotju s CFD zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da ostanete brez denarja. Večina malih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami izgubi denar. Razmislite, ali razumete pogodbo in si lahko privoščite izgubo denarja. Ne pozabite: izgubite lahko vse, ostane vam le znesek na računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja oziroma si poiskati neodvisen nasvet. To gradivo ni ponudba ali napeljevanje k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice njihove uporabe. Ne dajemo zagotovil ali jamstev glede pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsakdo na lastno odgovornost sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali sodni pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade Limited.

 

Ne spreglejte