Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 5. 2020,
13.18

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

video spletna prodaja Big Bang

Četrtek, 28. 5. 2020, 13.18

3 leta, 11 mesecev

Big Bang prvi slovenski trgovec z videonakupovanjem in hitro dostavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Big Bang | Foto STA

Foto: STA

Big Bang je kot prva slovenska trgovska družba vstopil na področje videonakupovanja in spletno trgovino povezal z videosvetovanjem. Gre za nadgradnjo spletne svetovalnice, ki po novem združuje priročnost spletnega nakupovanja in osebni pristop, ki so ga kupci navajeni v fizičnih trgovinah. Sočasno z uvedbo videonakupovanja je Big Bang uvedel hitro dostavo naročenih izdelkov v zgolj treh urah. Za zdaj je hitra dostava na voljo v Ljubljani, v načrtu pa je razširitev storitve v nekatera druga večja slovenska mesta.

"V Big Bangu smo v marcu uvedli spletno svetovanje v obliki spletnega klepeta in v slabih dveh mesecih opravili več kot 12 tisoč svetovanj. Odziv kupcev je bil odličen. Videonakupovanje oziroma videosvetovanje je nadgradnja spletnega svetovanja in brez dvoma nova izkušnja tako za naše kupce kot za nas same. Prek videoklica, ki poteka na spletni strani bigbang.si, stranka na zaslonu telefona, tablice ali računalnika vidi svetovalca, ki ji lahko v živo predstavi delovanje izdelkov, svetuje in pomaga pri nakupu," je o novosti povedal izvršni direktor za IT in podporo poslovanju v družbi Big Bang Robert Sraka.

Novice Tudi danes dve novi okužbi s koronavirusom #video

Samo v prvem dnevu smo opravili kar 180 videosvetovanj, stranke pa se lahko prek videopogovora v živo posvetujejo s svetovalcem ali se naročijo na posvet ob želeni uri. Videosvetovanje je kombinacija telefonskega pogovora in enosmernega videoklica. Tako svetovalci Big Banga stranke zaradi varovanja zasebnosti le slišijo, medtem ko imajo stranke celovito uporabniško izkušnjo in svetovalca tudi vidijo, ta pa jim lahko prek videa pokaže delovanje izdelka ali z njimi deli vsebine na spletni strani." 

Maribor
Novice Maribor se je razglasil za območje brez okužbe z novim koronavirusom

Spletno nakupovanje je v zadnjih mesecih dobilo večji pomen, kot ga je imelo kadarkoli do zdaj, številni pa so prav v tem času sploh prvič opravili nakup prek spleta. Nakupovalne navade so se v rekordno kratkem času spremenile.

turisti v Ljubljani
Novice Tretji protikoronski zakon pripravljen za sprejem
"Kupci bodo v prihodnje nakupe v fizičnih trgovinah zagotovo vse pogosteje dopolnjevali z nakupi prek spleta. A kot smo videli v zadnjih mesecih, je eden od najpomembnejših izzivov spletne prodaje hitra dostava. Zaradi tega smo v Big Bangu okrepili lastno dostavo za večje naprave, kot so televizorji in bela tehnika, ki deluje vse dni v tednu, saj bi bilo drugače preprosto nemogoče naročene izdelke dostaviti vsem kupcem. Z novo storitvijo pa v sodelovanju z družbo Avant2Go kot prvi slovenski trgovec z zabavno elektroniko omogočamo tudi hitro dostavo v roku treh ur – ekološko, z električnimi vozili. Za zdaj je hitra dostava več kot 10.000 artiklov na spletni strani bigbang.si na voljo kupcem v Ljubljani," je povedal glavni izvršni direktor Big Banga Uroš Mesojedec.
Ne spreglejte