Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2018,
14.14

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

1

Natisni članek

Planet TV madež kava

Četrtek, 2. 8. 2018, 14.14

5 let, 8 mesecev

POLETNI DAN.

Kako najlažje odstranimo trdovratne kavne madeže?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

1

kava

Kava je razblini vse skrbi in je predmet mislečevega poželenja. Predvsem jutranja skodelica vroča kave je najboljša budnica za večino ljudi. A veselje se kmalu lahko spremeni v moro, če kavo polijemo, na primer po svoji novi obleki ali čistem prtu. Preverili smo, katere domače sestavine nam pri tem lahko pomagajo.

Kis

kava | Foto:

Kis ne odstranjuje odlično madežev kave, ampak tudi sokov in čaja. Pred pranjem perila madež natrite z nekaj kapljicami alkoholnega kisa. Če je madež večji, kis pustite učinkovati čez noč in nato perilo operite v pravnem stroju.

Pivo

kava | Foto: Če se kava razlije po preprogi, jo je najlažje odstraniti s pivom. Vanj namočite krpo in madež zdrgnite. Na koncu mesto splaknite z mlačno vodo, ki ste ji dodali nekaj detergenta za posodo.

Sol

kava | Foto: Včasih ne ukrepamo takoj in pozabimo na madež, ki se medtem že zasuši. V tem primeru bomo madež najlažje odstranili tako, da po njem posujemo sol in jo zdrgnemo z gobico. Če sol ni dovolj močna, ji lahko dodamo nekaj kapljic kisa. Razmerje med kisom in soljo naj bo ena proti ena. Na tak način lahko očistimo tudi madež rdečega vina na obleki.

Pecilni prašek

kava | Foto: Kavo, ki se je zasušila na keramiki, lahko odstranite s pecilnim praškom, ki je zaradi svoje zrnaste strukture zelo učinkovit. Z njim lahko posujemo tudi madeže na oblekah ali prtih. Podobno na umazanijo učinkuje tudi jedilna soda.

Mineralna voda

kava | Foto: Mineralna voda odstranjuje sveže madeže, ki jih zgolj rahlo zdrgnite. Gazirano vodo nato popivnajte z bombažno krpo.

Jajce

kava | Foto: Jajčnemu rumenjaku dodajte žličko glicerina. Zmes s ščetko nanesite na madež, ga zdrgnite in sperite z vodo.

Mleko

kava | Foto: Kavni madež namočite v hladno mleko, počakajte nekaj trenutkov in ga nato odstranite še s tekočim detergentom za pranje perila.

O pravilnem kuhanju kave vas bodo podučili v današnji oddaji Poletni Dan., ki bo na Planet TV na sporedu ob 17.25, ogledali pa si boste lahko tudi pražarno tega črnega poživila. Kavo bodo kuhali tudi v najglasnejšem, najzabavnejšem in nepozabnem Baru, ki na Planet TV prihaja jeseni. Vse novičke, povezane z resničnostnim šovom Bar, lahko spremljate TUKAJ. Pridružite se nam tudi na strani na Facebooku in sodelujte v debati z uporabo ključne besede #BarPlanet.
Ne spreglejte