Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2013,
19.49

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

najstniki zbadanje ZDA

Četrtek, 24. 1. 2013, 19.49

3 leta, 6 mesecev

Šola 13-letnici priporočila, naj si zmanjša prsi, da se izogne zbadanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vrstniško zbadanje je v ZDA resna težava številnih najstnikov, kljub temu pa se nekateri šolski okoliši tega ne zavedajo popolnoma.

Tammie Jackson je za ameriško televizijo KTV1 razkrila, da je njena 13-letna hči Gabrielle postala tarča zmerljivk svojih vrstnikov predvsem zaradi svojih prsi. Mati se je pritožila šolskemu okolišu Riverview Gardens, vendar so ji odgovorili, da bi se lahko odločila za premestitev na drugo šolo ali pa lahko gre deklica pod nož. Okrožje šol ji je tako priporočilo, naj si hčerka kirurško zmanjša prsi, da je vrstniki ne bi več zbadali.

" Šola bi se morala pogovoriti z otroki" "Počutim se, kot da sem sama kriva, da jo je bog ustvaril takšno, kot je," je povedala Jacksonova za ameriško televizijo. "Šola bi se morala pogovoriti z otroki in jim dati vedeti, da se telesa ljudi spreminjajo, vsak ima drugačno telo, kljub temu pa nas je bog vse naredil odlične."

Upravitelj šolskega okoliša Riverview Gardens Clive Coleman je v izjavi za omenjeno televizijo povedal, da incident že raziskujejo, pri tem pa še dejal, da sumi, da so bile "besede le del nesporazuma in napačne interpretacije informacije". Medtem pa je šolski okoliš poskrbel, da so v šoli učencem, ki so tarča zbadanja, svetovalci, ki jim pomagajo pri spopadanju s težavami, ki jim jih povzročajo vrstniki.

Čedalje več operacij med ameriškimi najstniki Po poročanju Huffington Posta je izogibanje šolskemu zbadanju z operacijami čedalje pogostejše. Samo leta 2010 je bilo približno 219 tisoč kozmetičnih operacij narejenih na najstnikih, starih med 13 in 19 let. Med operacijami, ki so bile izvedene na najstniki leta 2011, je bila med najbolj priljubljenimi otoplastika, pri kateri gre za popravilo deformacij zunanjega ušesa.

Ameriško javnost pa je lani šokirala 14-letna Nadia Ilse, ki je sprejela donacijo fundacije Little Baby Face. Ta ji je podarila ček v vrednosti 40 tisoč ameriških dolarjev, s katerimi si je plačala operacijo zunanjega ušesa, nosu in brade.

Ne spreglejte