SiolNET. Novice Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planet TV: Življenje na Marsu bo mogoče čez deset let (video)

1

termometer

Čez deset let bo mogoča selitev na Mars. Življenje na drugem planetu se bo odvijalo pod nadzorom neprofitne organizacije Mars One.

Fizik in Nobelov nagrajenec Gerard 't Hooft opisuje pot kot spektakularen medijski dogodek, ki ga bodo spremljali vsi Zemljani. Prva skupina štirih izbrancev bo aprila leta 2023 pristala na Marsu. Vsaki naslednji dve leti se jim bodo pridružili novi stanovalci.

"Leta 2016 bomo na Mars dostavili komunikacijski satelit in zaloge. Dve leti pozneje bomo na Mars poslali še raziskovalno napravo. Vozila se bo po planetu in iskala najboljši kraj za nastanitev," pravi Bas Landsdorp, direktor Mars One.

Leta 2020 bodo na Mars prispeli bivalne enote, dodatne zaloge ter dodatni stroji, ki bodo pripravili vse potrebno za prihod stanovalcev. Septembra 2022 se bo prva skupina ljudi odpravila na pot, sedem mesecev pozneje pa bodo pristali na Marsu. "Ta projekt se zdi edini način, da uresničimo sanje človeštva o raziskovanju prostora. To bo navdušujoč projekt," je povedal Gerard 't Hooft.

V program ne bodo vpleteni politiki, sodelovali bodo zgolj zainteresirani posamezniki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin