Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 10. 2013,
13.54

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

uspeh

Petek, 25. 10. 2013, 13.54

8 let, 3 mesece

Pet stvari, ki bi jih morali za uspeh narediti po 17. uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jutro ni edini del dneva, ko lahko izboljšamo svojo produktivnost. Ne smemo pozabiti tudi na popoldanski čas, ko se lahko regeneriramo in se pripravimo na naslednji dan.

Prejšnji konec tedna ste lahko prebrali, kaj bi morali storiti pred osmo uro zjutraj, da bi bolj uspešno začeli svoj dan. Forbes pa piše tudi o petih stvareh, ki bi jih morali za uspeh narediti po peti uri popoldan. To bi bil samo še dodatek k vašemu boljšemu začetku naslednjega dne.

Povzetek dneva Povzetek vključuje tudi odpisovanje na e-maile, ki ste jih dobili čez dan. Tudi če vašemu pošiljatelju napišete samo, da ste prejeli njegov e-mail in da se mu boste ponovno javili jutri.

Načrt za naslednji dan Preglejte vse obveznosti, ki vas še čakajo, in urnik za prihodnji dan. Pripravite si vse dokumente ali druge stvari, ki jih boste potrebovali. Naredite tudi seznam prioritet, tako da si določite od tri do šest najpomembnejših tem za naslednji dan, saj si boste s tem zagotovili proaktiven začetek dneva.

Pomen priprave na naslednji dan je izpostavil tudi Marjan Batagelj, predsednik uprave Postojnske jame, ki je dejal, da se praviloma vedno že prejšnji dan pripravi na naslednji dan in naredi pregled obveznosti, saj potem tudi bolj mirno vstane, ker ve, kaj ga čaka. "Nekatere stvari si moraš preprosto zložiti, sicer imaš naslednji dan zelo nemiren in si stalno v neki zamudi," je poudaril.

Vzemite si čas za prijatelje in družino Kot pravi Andrew Jensen, uspešni ljudje namerno vlagajo veliko časa v osebne odnose, še piše Forbes. "Ugotavljajo namreč, da je uspeh pri delu brez pomena, če ni uspeha doma in v odnosu z družino. Ključno je, da je čas, ki ga preživimo z njimi, kakovosten.

Skrb zase Investicija v lastno zdravje je vedno pametna osebna in poslovna odločitev. Če ste ves čas bolni ali samo utrujeni, tudi pri delu ne boste mogli dobro funkcionirati. Uspešni ljudje tako jedo zdravo večerjo, saj razumejo, kako pomembno vlogo ima hrana, ki jo zaužijejo. S tem ko krepijo svoje delo, odganjajo stres in si tako zagotovijo boljši spanec, meni Jensen. Ob tem je poudaril še, da ne smemo pozabiti tudi na skrb za osebne finance, da ne bo to postalo naša stresna motnja. Ohranjati moramo zdravje svojega telesa in zdravje svojih financ.

Spanje osem ur ali več Menite, da je bedenje dolgo v noč super za vašo kariero? Čeprav nekatere okoliščine to upravičujejo, je na splošno spanec zagotovo dobra izbira za vašo kariero. "Dober spanec je skrivno orožje uspešnih ljudi," je za Forbes dejal Alex Doman, strokovnjak na področju možganov in avtor knjige Zdravljenje s hitrostjo zvoka. "Pomanjkanje spanca lahko vpliva na presojo, razpoloženje in sposobnost za učenje in pomnjenje. Prav tako obstaja povečano tveganje za nesreče in poškodbe," je še dejal Doman. "Dolgoročno pa lahko pomanjkanje spanja vodi v resne zdravstvene težave, vključno s sladkorno boleznijo, boleznimi srca in ožilja, depresijo in debelostjo," je sklenil. Združite teh pet dejanj z opravili, ki naj bi jih storili pred osmo uro zjutraj. Naj postane to vaša navada in s časom boste ugotovili, da ste pri svojem delu postali bolj učinkoviti in posledično tudi bolj uspešni.

Ne spreglejte