SiolNET. Novice Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Napad žuželk biblijskih razsežnosti

2

termometer

Ameriška vzhodna obala se pripravlja na poletje, med katerim naj bi tamkajšnji prebivalci doživeli nekaj, kar se zgodi le enkrat na generacijo - t. i. rojegeddon oziroma pojav hord letečih insektov.

Po 17 letih pod zemljo, ko so se preobrazili iz ličink v žuželke, naj bi na milijarde škržatov zadnje štiri tedne svojega nenavadnega življenjskega cikla preživelo nad površjem. V prihajajočih nekaj tednih, ko bodo temperature dober meter nad zemljo redno dosegale dobrih 17 stopinj Celzija, se bodo škržati prikazali iz zemlje in najprej splezali na najbližje drevo, se izvlekli iz svoje lupine, nato pa se podali v odraslo življenje.

Škržati so se že pojavili v nekaterih toplejših, južnejših zveznih državah, nekatere pa so opazili tudi severneje v Connecticutu. Največje srečanje človeka in žuželk v najbolj poseljenih delih Amerike od Washingtona prek Philadelphie do New Yorka in Bostona je predvideno junija.

Za tiste s strahom pred žuželkami bo pojav na milijarde škržatov podoben kugi biblijskih razsežnosti. Nekateri, ki se še spomnijo prejšnjih invazij, zato že načrtujejo pobeg na plaže ali pa v betonske džungle velikih mest.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin