SiolNET. Novice Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Japonska princesa pesem posvetila idrijski čipki

4

termometer

 | Foto:
Japonska princesa Kiko, ki se je lani na obisku v Sloveniji med drugim mudila tudi v Idriji, je napisala pesem, posvečeno tihi govorici otroških rok, ki ustvarjajo idrijsko čipko.

Japonski princ Akišino in princesa Kiko sta lani obiskala Idrijo, med drugim tudi Čipkarsko šolo v Idriji, kjer so učenke in učiteljice prestavile mojstrovine izdelovanja čipk. Te dni je na občino Idrija prispela depeša, v kateri princesa sporoča, da je napisala pesem, posvečeno idrijski čipki.

Princesa Kiko je za Utakai Hajime, tradicionalno branje poezije v japonski cesarski palači, ki se na dvoru odvija vsako leto 15. januarja, napisala pesem, ki govori o obisku v čipkarski šoli v Idriji, je razvidno iz objave na spletni strani idrijske občine.

Pesmi napišejo in berejo člani cesarske družine Gre za staro tradicijo iz osmega stoletja, ko pesmi napišejo in berejo člani cesarske družine, vključno s cesarjem in cesarico, od 19. stoletja dalje, ko je dogodek odprt širši javnosti, pa lahko sodelujejo tudi drugi ustvarjalci.

Letošnja tema teh pesniških miniatur je bila tišina - sei. Princesa Kiko je napisala pesem, posvečeno tihi govorici otroških rok, ki ustvarjajo idrijsko čipko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin