SiolNET. Novice Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaški sabor za 41.000 evrov kupuje preproge in nove uniforme

1

termometer

V hrvaškem saboru bodo za nove delovne uniforme približno 50 zaposlenih v hrvaškem parlamentu in za preproge na hodnikih saborskega poslopja letos namenili 41.000 evrov.

Sledili bodo javni razpisi, končnem znesku pa je treba dodati še 25-odstotni davek na dodano vrednost (DDV). Sabor bo z razpisom iskal proizvajalca za del obrabljenih preprog, ki so jih na saborskih hodnikih razgrnili konec 90. let prejšnjega stoletja.

Gre za posebno narejene preproge rdeče barve z izvezenimi zlato-rumenimi geometrijski okraski, značilnimi za hrvaško predromansko arhitekturo v času med 9. in 12. stoletjem. Za zamenjavo najbolj uničenih preprog na hodnikih so namenili 136.000 kun (17.900 evrov).

Na razpisu bodo iskali tudi proizvajalca delovnih oblek in obutve za zaposlene v saborskih službah, za katere so v letošnjem načrtu nabave namenili 176.000 kun (23.100 evrov).

V saboru je zaposlenih približno 50 oseb, večinoma pripadnikov saborske straže, medtem ko je po pet oseb zaposlenih v uradu za protokol in za vzdrževanje saborskih dvoran. Vsi bodo dobili nove obleke, srajce, kravate in čevlje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin