Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2013,
9.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Facebook nesreča nesreča

Četrtek, 21. 2. 2013, 9.01

8 let

Američanko o sinovi smrti obvestili kar prek Facebooka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Anna Lamb-Creasey je ogorčena, saj jo je policija o sinovi smrti obvestila prek Facebooka, za sinovo smrt pa je izvedela šele 20 dni pozneje.

Anna Lamb-Creasey je za ameriško televizijo Channel 2 povedala, da ji je claytonska policija prek Facebooka poslala sporočilo, vendar ni vedela, da se sporočilo shrani v drugo mapo, če osebe nima dodane kot prijatelja. Po skoraj mesecu je končno le opazila sporočilo policije, v katerem so jo prosili, naj jih pokliče. Vendar pa je za to potrebovala kar nekaj časa, saj je sporočilo prejela s profila z imenom Misty Hancock.

Sporočilo jima je poslal Misty Hancock s sliko raperja Njena hči je prav tako prejela to sporočilo, vendar se nista ozirali nanj, ker jima ga je poslala oseba s čudnim imenom in profilno sliko atlantskega raperja T. I.-ja. "Mislila sem, da je potegavščina," je povedala Lamb-Creaseyjeva, ki je sicer več tednov iskala svojega sina Rickieja Lamba, pogrešanega od 25. januarja. Klicala je bolnišnice in tudi zapore, vendar ga ni našla.

Lamb-Creaseyjeva ni vedela, da je njen sin umrl v prometni nesreči 24. januarja zvečer. Zbil ga je voznik avtomobila, ki ni prejel nikakršne kazni. Na valentinovo je njena hči poklicala številko, ki ji jo je poslala oseba Misty Hancock, oglasil pa se je policist, ki ji je sporočil slabo novico. Policist ji je povedal, da so se trudili stopiti v stik z njima, da bi jima povedali, da je Rickie umrl.

Mati ogorčena, ker je policija ni drugače obvestila Lamb-Creaseyjeva je ogorčena in jezna, ker policija ni poskušala stopiti v stik z njima na običajen način. S tem bi namreč preprečili to, da je njen sin ležal v mrtvašnici skoraj 20 dni. "Povedali so mi, da so storili vse, kar so lahko, vendar nisem prepričana o tem. Če lahko izsledijo kriminalca, kako potem ne morejo izslediti mene? Lahko bi se bolj potrudili," je še povedala za televizijo Channel 2. "Že 13 let delam v istem podjetju, lahko bi me našli," je povedala Lamb-Creaseyjeva in dodala, da ne razume, zakaj ji je policija poslala sporočilo pod imenom Misty Hancock.

Meni, da bi morala policija v tem primeru uporabiti profil policijske postaje, z njo pa se strinja tudi njena prijateljica. "Ljudje morajo vedeti, da želi policijska postaja stopiti v stik z njimi. Če imaš za profilno sliko sliko raperja T. I.-ja, potem te nihče ne bo jemal resno," je povedala Melissa Wilson.

Še preiskujejo, zakaj je bilo sporočilo poslano s profila Misty Hancock Claytonska policija je v svoj bran povedala, da je poskušala družino obvestiti o dogodku na bolj konvencionalen način. Policisti naj bi preverili več naslovov, vendar niso našli družine pokojnika. Za zdaj še preiskujejo, zakaj so za obveščanje uporabili profil osebe Misty Hancock.

Ne spreglejte