SiolNET. Novice Moja služba
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zavod za zaposlovanje in Adecco bosta skupaj iskala službe za mlade

0

termometer

Zavod za zaposlovanje in kadrovska agencija Adecco sta se zaradi doseganja boljših rezultatov in sinergij povezala pri aktivnostih za pomoč mladim pri iskanju zaposlitve.

V Sloveniji je bilo januarja letos nezaposlenih več kot 27 tisoč mladih do 29 let. Okoli 40 odstotkov zaposlovalcev meni, da je glavna ovira pomanjkanje izkušenj za začetniška delovna mesta, zato skuša kadrovska agencija Adecco skozi različne aktivnosti izboljšati zaposljivost mladih in s tem pomagati k reševanju neusklajenosti glede povpraševanja in potreb po talentih.

Brezplačne delavnice po vsej Sloveniji 17. marca bo zavod v sodelovanju s kadrovskimi strokovnjaki Adecca svoje prostore namenil zaposlitveni delavnici za mlade iskalce zaposlitve. Dan bo namenjen delavnicam, pregledovanju življenjepisov, nasvetom za pripravo na razgovor za službo in vsem drugim vprašanjem, s katerimi se srečujejo iskalci zaposlitve.

Brezplačne delavnice bodo potekale v prostorih zavoda za zaposlovanje v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Kopru, Celju in Črnomlju.

Adecco za pomoč mladim pri pridobivanju prvih delovnih izkušenj "Pri vseh svojih aktivnostih opažamo neskladje med potrebami podjetij in veščinami mladih iskalcev zaposlitve. Mladim lahko pomagamo pri iskanju zaposlitve, da bodo pri tem uspešnejšii," pojasnjuje direktor Adecco Slovenija Miro Smrekar.

Na Zavodu za zaposlovanje verjamejo, da si mladi lahko povečajo možnost zaposlitve, če se naučijo, kako prepoznati svoje prednosti in jih predstaviti delodajalcem. Zato mlade informirajo in jih spodbujajo k udeležbi na dogodkih, ki jih organizirajo njihovi partnerji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin