Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
10.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

štipendija deficitarni poklici

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 10.32

6 let, 7 mesecev

Kako do vloge za štipendijo za deficitarne poklice, ko spletna stran ne deluje (video)

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sklad za štipendije je danes ob 9. uri na svoji spletni strani objavil razpis za štipendije za deficitarne poklice, ki jih bodo dodeljevali po načelu Kdor prej pride, prej melje. A stran ne deluje.

Na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije so danes ob 9. uri objavili razpis in s tem tudi vloge za štipendije za deficitarne poklice. V okviru tega bodo štipendijo podelili tisoč dijakom, ki bodo mesečno prejemali po sto evrov štipendije.

Izbirni postopek bo potekal po načelu Kdor prej pride, prej melje. Štipendisti, katerih vloge bodo izpolnjevale pogoje javnega razpisa, bodo torej do porabe sredstev izbrani po vrstnem redu prispelih popolnih vlog glede na datum in uro vložitve posamezne popolne vloge.

Do obrazca prek spletne strani nemogoče Vloge so na voljo v fizični obliki na sedežu sklada in, kot že omenjeno, na spletni strani. Vendar ta danes ne deluje oziroma je njeno delovanje zelo okrnjeno. Na to nas je opozorila bralka, ki ne prihaja iz Ljubljane in zato nima možnosti, da bi obrazec prevzela v fizični obliki.

Na skladu so nam pojasnili, da so z motenim delovanjem strani seznanjeni in da zadevo že rešujejo.

"Na vse naše naslove smo vloge že poslali v oblikah .pdf in .jpeg, obvestili smo medije in sporočili, da se je stran sesula. Kdorkoli pokliče po telefonu in pusti svoj elektronski naslov, mu vlogo pošljemo po e-pošti, vloge so na voljo tudi v pritličju naše stavbe, tako da kdorkoli ima možnost, še lahko pride in jo prevzame. Tudi prek Facebooka objavljamo in delimo, tako da poskušamo na vse mogoče načine reševati zadevo," nam je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi Neva Pipan.

Kje lahko dobite vlogo Kandidati, ki še vedno ne morejo dostopati do spletne strani in ki osebno ne morejo prevzeti obrazca, ga lahko pridobijo s klicem na telefonsko številko sklada 01 434 58 97 in 01 434 10 83 ali prek elektronskega naslova deficitarne@sklad-kadri.si.

Obrazec pa je na voljo tudi: - TUKAJ - TUKAJ ali - TUKAJ.

Vloge morajo kandidati poslati po pošti ali vložiti osebno na naslov Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije, Dunajska 22, 1000 Ljubljana, s pripisom Za 194. javni razpis.

Razpis je odprt do 30. oktobra oz. do porabe sredstev. Danes do 11. ure je bilo sicer na skladu oddanih že približno 500 vlog.

Ne spreglejte