Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Četrtek,
3. 9. 2015,
15.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

deficitarni poklici štipendija

Četrtek, 3. 9. 2015, 15.26

6 let, 7 mesecev

Jutri nov razpis za štipendije za deficitarne poklice

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije bo jutri objavil nov razpis za štipendije za deficitarne poklice. Na voljo bo tudi nov obrazec za vlogo, ki jo bo mogoče oddati šele od 11. septembra.

Potem ko je zaradi kaosa, ki je nastal zaradi nedelovanja spletne strani javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije, ministrstvo za delo razveljavilo prvi razpis, bo jutri objavljen nov razpis za štipendije za deficitarne poklice.

Razpis in obrazec za vlogo bosta na voljo na spletni strani sklada in portalu e-Uprava.

Oddaja šele prihodnji teden Za izpolnjevanje vloge bodo imeli dijaki na voljo teden dni časa, saj bo to na skladu mogoče oddati šele prihodnji petek, 11. septembra 2015. Če boste vlogo oddali pred tem rokom, bo ta zavržena.

Ključna napaka na razveljavljenem razpisu je bila namreč prav ta, da sta bila razpis in obrazec objavljena isti dan, ko je bilo mogoče oddati vlogo. Zaradi prevelikega obiska se je spletna stran sesula.

Vlagatelji lahko vlogo oddajo osebno na sedežu sklada (Dunajska 22, Ljubljana) ali priporočeno po pošti.

Komu je razpis namenjen Razpis je namenjen dijakom oziroma udeležencem izobraževanja odraslih, ki se izobražujejo za poklice, v Politiki štipendiranja opredeljene kot deficitarne.

Na razpis se lahko prijavijo dijaki vseh letnikov, vendar bodo, kot je napovedala ministrica za delo Anja Kopač Mrak, pri obravnavi v prednosti dijaki prvih letnikov.

Štipendije podeljujejo po načelu kdor prej pride, prej melje, zato je za dijake ključno, da vlogo oddajo čim prej, a kot omenjeno šele 11. septembra.

Če bo istočasno (na isti dan in ob isti uri) prispelo več popolnih vlog, bodo imeli prednost dijaki: - nižjih letnikov, - z višjo povprečno oceno v predhodnem šolskem letu, - z višjo povprečno oceno izbirnih predmetov v zadnjem razredu osnovne šole, če je vlagatelj dijak prvega letnika.

Skupna višina razpisanih sredstev za šolsko leto 2015/2016 znaša 1,2 milijona evrov, kar omogoča dodelitev do tisoč štipendij. Štipendija za deficitarne poklice znaša sto evrov mesečno.

Štipendija je združljiva z državno in Zoisovo, ne pa tudi s kadrovsko štipendijo.

Ne spreglejte