SiolNET. Novice Moja služba
1,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iščete novo službo? Preberite, v kateri panogi imate največ možnosti.

1,63

termometer

služba, delo
Foto: Thinkstock

Slovenski delodajalci so previdni, a optimistični pri napovedovanju možnosti zaposlovanja v prihodnjih treh mesecih, na podlagi opravljene raziskave pojasnjujejo v družbi Manpower, ki se ukvarja z zagotavljanjem storitev na trgu dela.

ManpowerGroup je na vzorcu 620 delodajalcev opravil raziskavo napovedi zaposlovanja za zadnje četrtletje leta 2017 v Sloveniji. Ugotovili so, da:

- 11 odstotkov delodajalcev načrtuje rast zaposlovanja,

- dva odstotka delodajalcev načrtujeta upad zaposlovanja,

- 81 odstotkov delodajalcev sprememb v zaposlitveni strukturi ne predvideva.

Napoved zaposlovanja za prihodnje tri mesece tako znaša plus devet odstotkov, po sezonski prilagoditvi pa plus 13 odstotkov, kar pomeni, da v primerjavi s prejšnjim četrtletjem Manpower opaža rast napovedi zaposlovanja za dve odstotni točki, v primerjavi z enakim obdobjem lani pa je neto napoved zaposlovanja stabilna.

Največ bodo zaposlovali v jugovzhodni regiji

Delodajalci po vsej Sloveniji pričakujejo, da bodo v zadnjem četrtletju 2017 zaposlovali. O najmočnejšem zaposlitvenem utripu tokrat poročajo delodajalci v jugovzhodni regiji, njihova napoved zaposlovanja znaša +14 odstotkov.

Delodajalci v jugozahodni regiji poročajo o postopni rasti zaposlitvenih možnosti, njihova napoved zaposlovanja znaša +12 odstotkov, medtem ko je napoved zaposlovanja za severovzhodno regijo +11 odstotkov, za osrednjo regijo pa +10 odstotkov.

Najbolj optimistični so v proizvodnji

V vseh desetih v raziskavo zajetih gospodarskih panogah v Sloveniji delodajalci med oktobrom in decembrom 2017 pričakujejo rast zaposlovanja. Delodajalci v proizvodni panogi oddajajo najbolj obetavno napoved zaposlovanja v Sloveniji, in sicer je njihova neto napoved zaposlovanja tokrat +23 odstotkov.

V spodnji grafiki si lahko pogledate, kakšne so napovedi zaposlovanja za posamezno panogo.

graf Foto: Manpower

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin