Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 10. 2018,
10.08

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

2

Natisni članek

Kamnik lokalne volitve 2018 Marjan Šarec

Petek, 12. 10. 2018, 10.08

5 let, 6 mesecev

V spopad za Šarčev stolček se je vključilo že sedem kandidatov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

2

Marjan Šarec | Marjan Šarec je v Kamniku županoval od leta 2010. | Foto Bojan Puhek

Marjan Šarec je v Kamniku županoval od leta 2010.

Foto: Bojan Puhek

V Občini Kamnik, kjer se je od županskega stolčka po junijskih državnozborskih volitvah poslovil aktualni premier Marjan Šarec, se za njegovo nasledstvo obeta pester boj. Kandidaturo je do zdaj napovedalo sedem kandidatov, med njimi aktualna podžupana in nekdanji župan, med temami v kampanji pa bo v ospredju gotovo tudi turizem.

Šarca je zaradi nezdružljivosti poslanske in županske funkcije po junijskih volitvah začasno nadomestil tamkajšnji podžupan, 37-letni Igor Žavbi. Kot je dejal ob predstaviti svoje kandidature, jim je v preteklem mandatu uspelo uresničiti številne projekte, v naslednjem pa občino čaka še ogromno dela. Na prvem mestu je izpostavil gradnjo nove Osnovne šole Frana Albrehta ter gradnjo težko pričakovanega športnega igrišča.

Marjan Šarec Angela Merkel
Novice Merklova: Če kje Slovenija potrebuje podporo, jo bo dobila #foto #video

Tudi drugi kamniški podžupan, 34-letni Matej Slapar iz NSi, je že predstavil svojo kandidaturo. Poudaril je, da njegov program sloni na petih glavnih stebrih, to so močno gospodarstvo, turizem, kmetijstvo, mladi in mlade družine ter kakovost bivanja. Pred štirimi leti je s približno devetimi odstotki prejetih glasov zasedel tretje mesto.

Papež program predstavil na Veliki planini

Pred njega se je takrat s približno 17,5 odstotka podpore uvrstil aktualni kamniški svetnik Dušan Papež. S podporo njegove liste, ki ima štiri svetnike, je letošnji županski program predstavil na Veliki planini, katere ljubitelj je. Prepoznavnost si je predsednik Kluba gorskih tekačev pridobil tudi z organizacijo evropskega in svetovnega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino. 

Marjan Šarec in Jean-Claude Juncker
Novice Šarec pri Junckerju spet ostal brez pojasnil #arbitraža

Da bo turizem ena od osrednjih tem predvolilne kampanje, bo poskrbel tudi podjetnik Matjaž Zorman, lastnik Slovenia Eco Resorta v Godiču. Zorman bo kandidiral kot neodvisen kandidat, ga pa podpira SDS. Njegova vizija je iz Kamnika ustvariti evropsko prestolnico glampinga in evropsko prestolnico gorskih športov.

DeSUS stavi na Štefana Virjenta

Predsednik Plavalnega kluba Kamnik Sandi Uršič se je za župana odločil kandidirati s podpisi volivcev. Leta 1974 rojeni strojni tehnik je sicer sodeloval v Stranki mladih Slovenije, Aktivni Sloveniji in Zaresu, kjer je končal svojo strankarsko politično pot. 

Kandidaturo za kamniškega župana je vložila tudi stranka DeSUS. Pred kratkim je sicer okrog 20 njihovih članov prestopilo v SAB, zaradi česar so ostali tudi brez predstavnikov v občinskem svetu. V županski boj pošiljajo Štefana Virjenta, predsednika Čebelarskega društva Kamnik in nekdanjega predsednika Lovske zveze Slovenije. 

Marjan Šarec
Novice Šarec Junckerju pojasnil stališče o arbitraži #video

Kandidiral naj bi tudi Tone Smolnikar

Stranka SAB, ki je po prestopu članov DeSUS v Kamniku pretekli mesec ustanovila lokalni odbor, občinska svetnika pa tudi svetniško skupino, na volitvah ne bo nastopila s svojim županskim kandidatom, temveč le z listo kandidatov za občinski svet, bo pa podprla kandidata Dušana Papeža.

Po napovedih na družbenih omrežjih se bo v župansko tekmo podal še nekdanji kamniški župan Tone Smolnikar, ki je pred Šarcem občino vodil od leta 1994 do leta 2010. Pred osmimi leti, ko se je upokojil, je pri kandidaturi podprl Šarca, nato se je z njim politično razšel.

Ne spreglejte