Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2018,
20.31

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

4

Natisni članek

Franc Kangler Saša Arsenovič lokalne volitve 2018

Ponedeljek, 26. 11. 2018, 20.31

5 let, 5 mesecev

Kangler in Arsenovič se pripravljata na drugi krog #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

4

Eden od bolj vročih dvobojev drugega kroga županskih volitev bo ta teden obeta v Mariboru. Volivci bodo v nedeljo odločili, ali se bo na županski stolček po šestih letih vrnil Franc Kangler ali pa bo nanj prvič sedel podjetnik Saša Arsenovič. Zadnji je za zdaj dobil že štiri dodatne podpore strank. 

Med kandidatoma se je na soočenjih razvnela ostra debata, med katero je padlo kar nekaj težkih besed, v isti sapi pa sta oba poudarjala, da je ključ uspeha v povezovanju. Sašo Arsenoviča so sicer v drugem krogu podprle štiri stranke, ki so imele v prvem krogu svojega kandidata. Franc Kangler ob SLS in SDS za zdaj še nima nobene dodatne uradne podpore.

Kangler prestavil v najvišjo prestavo

Arsenovič je v prvem krogu prepričal 17 tisoč Mariborčanov, tri tisoč več kot Kangler, ta pa je bil ob uvrstitvi v drugi krog vseeno dobre volje. Je v tem tednu prestavil v višjo prestavo? "V zadnjo, najhitrejšo. Kar zadeva naš volilni štab, močno delamo," je dejal.

Arsenovič: Tekme ni konec po prvem polčasu

Sedež štaba Franca Kanglerja je na isti ulici kot Arsenovičev, ta drugi krog ponazarja s prispodobo iz športa. "Kot športnik se zavedam, da nogometne tekme še ni konec po prvem polčasu, prav tako te, če dobiš prvi set v tenisu, čaka še naporni drugi set," je povedal Arsenovič.

Kangler. Arsenovič.
Novice Arsenovič in Kangler ne moreta računati na Fištravca

Poraženec prvega kroga Andrej Fištravec je na svojem Facebooku objavil vijoličasto zastavo in opozarja na interese vijoličastega ali zelenega Maribora. 

Kdo je kandidata prepričal, da se potegujeta za županski stolček?

Kangler pravi, da je razlika med njim in Arsenovičem ta, da so njega h kandidaturi nagovorili Mariborčani, Arsenoviča pa Ljubljančani. Arsenovič je namreč potrdil, da sta ga h kandidaturi nagovorila tudi Miro Cerar in Zdravko Počivalšek. "To je čisti absurd, gospod Kangler je navajen iskati razrednega sovražnika ali pa sovražnika na Trojanah ali pa za Trojanami," pa mu je odgovoril Arsenovič. Kljub vsemu pa očitno tako Kangler kot Arsenovič veliko stavita na povezovanje, saj o njem v zadnjem času veliko govorita.

Ne spreglejte