Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
19. 6. 2015,
15.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vesolje Matic Tomšič

Petek, 19. 6. 2015, 15.08

8 let

To je najbolj ambiciozna igra vseh časov (video)

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ena najbolj sijočih zvezd letošnjega sejma videoiger E3 je No Man's Sky, v kateri se bomo, malce ironično, podali prav med zvezde. Gre za igro z gromozanskimi ambicijami.

Kaj je No Man's Sky? No Man's Sky je akcijska znanstvenofantastična pustolovščina, ki bo igralca odpeljala na raziskovanje celotne galaksije. To bo zmogljiv algoritem ustvaril povsem naključno, kar pomeni, da izkušnja enega igralca nikoli ne bo enaka drugi. Za predstavo o velikosti in posledični ambicioznosti No Man's Sky si pred nadaljevanjem branja oglejte spodnji videoposnetek:

Zakaj torej komaj čakamo No Man's Sky? Zato, ker bo vsebovala:

- Naključno ustvarjeno galaksijo z milijoni zvezd in še več planeti, na katerih bo mogoče pristati in raziskati njihovo površje, morebitne oceane, floro in favno. Možnih različnih planetov bo kar milijarda milijard ali 1.000.000.000.000.000.000.

- Popolnoma uničljive planete. Bo možna ponovitev scenarija iz prve Vojne zvezd, ko je imperij s pomočjo Zvezde smrti razstrelil Alderaan, domači planet princese Leie?

- Masovne vesoljske bitke.

- Zbiranje surovin, trgovanje in nadgradnje orožja ter vesoljskih ladij.

- Način za več igralcev: z drugimi bo mogoče deliti informacije o odkritih planetih in življenjskih oblikah, ki smo jih tam našli.

Sliši se kot ultimativni vesoljski peskovnik (izraz označuje igre, ki igralcu ponujajo veliko svobode), a No Man's Sky bo imel tudi končni cilj - potovanje v središče galaksije. Razvijalci Hello Games pravijo, da ga bo mogoče doseči po približno 40 urah igranja, če bomo raziskovanje vesolja pustili ob strani. 400 ur torej za tiste, ki bodo No Man's Sky igrali tako, kot je bilo mišljeno sprva.

Še en pogled na No Man's Sky:

Kdaj? Če britanskemu razvijalcu Hello Games božiča 2013 ne bi zagrenile poplave, ki so uničile dobršen del računalnikov, bi No Man's Sky morda že dobili, tako pa bo treba na igro še malce počakati. Natančen datum izida še ni znan, so pa predstavniki Hello Games na sejmu E3 2015 sporočili, da ga izvemo zelo kmalu. Igra, ki je sicer v razvoju dobra tri leta, bo sicer hkrati izšla na osebnih računalnikih (Microsoft Windows) in Sonyjevi igralni konzoli Playstation 4. Različica za Xbox One ni bila napovedana.

Ne spreglejte