Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
20. 4. 2015,
12.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pametni telefoni Matic Tomšič

Ponedeljek, 20. 4. 2015, 12.09

8 let

OnePlus pripravlja ofenzivo na velika iPhone 6 in Galaxy S6

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Razvoj naslednika OnePlus One, enega najbolj vročih pametnih telefonov preteklega leta, je v polnem teku. OnePlus naj bi novega zastavonošo opremil s čitalcem prstnih odtisov in kovinskim ohišjem.

Kitajski start-up OnePlus je lani s svojim prvencem, pametnim telefonom OnePlus One, osvojil srca uporabnikov, ki so želeli superzmogljivo napravo za polovičen znesek, ki bi ga sicer plačali za iPhona ali podoben model iz najvišjega cenovnega razreda. Septembra so nato potrdili, da že delajo na nasledniku. Nekaj informacij o novi napravi je na splet sicer že kapnilo pred kakršnokoli uradno napovedjo.

Čitalec prstnih odtisov, boljši od Applovega? Osrednja novost naslednika pametnega telefona, ki na hrbtni strani nosi emblem 1+1, naj bi bil čitalec prstnih odtisov, prvenstveno namenjen zaščiti vsebine z zaklepanjem, piše Droid-Pile. Podrobnosti o njegovih morebitnih naprednejših funkcijah niso znane, portal pa piše, da naj bi bil bolj kakovosten in manj muhast od sodobnikov v iPhonu 6 in Samsungu Galaxy S6. OnePlus Two, kot bo naslednik enice verjetno poimenovan, bo, kot vse kaže, oblečen tudi v aluminijasto ohišje. Komponente (procesor, pomnilnik) naj bi bile znova vrhunske, zmogljivost bo torej primerljiva s performansom najboljših naprav na platformi Android. Poznavalci ugibajo, da bo OnePlus Two zgrajen okrog osemjedrnega procesorja Snapdragon 810, ki med drugim poganja HTC-jevega aktualnega prvaka, model One M9.

1+2 naj bi bil sicer dražji, kot je bil ob izidu njegov predhodnik, a bo od podobno pametnih telefonov iz najvišjega cenovnega razreda še vedno cenejši za od 40 do 50 odstotkov.

OnePlus širi ponudbo PhoneArena medtem poroča, da naj bi luč sveta na dogodku podjetja OnePlus ugledala dva nova pametna telefona. Ob OnePlus Two naj bi Kitajci predstavili še OnePlus One Lite. Ta bi bil lahko nekoliko okleščena (in cenejša) različica prvega, po tehničnih karakteristikah pa se naj bi Lite kosal z lanskim OnePlusom One. Dokaz, da je zmogljivost pogosto precenjena Spomnimo – OnePlus One je instantna uspešnica lani postal zato, ker je kupcem in uporabnikom za manj kot 300 evrov (v prodaji brez vezave) ponujal performans telefonov z vrha cenovnega spektra. Za nameček je poganjal CyanogenMod, predelano različico Androida, ki uporabniku ponuja več odprtosti in prilagodljivosti.

Vabila niso več potrebna Norijo, ki je obkrožala izid pametnega telefona, so dodatno podpihovali razvijalci, ki so nakup pogojevali z vabilom. Tega je bilo mogoče dobiti le od tistih, ki so OnePlus One že kupili. Kitajski start-up je sistem vabil zdaj umaknil, nakup telefona OnePlus One je do nadaljnjega mogoč za vse. So pa razvijalci obljubili, da se bodo vabila vrnila z modelom OnePlus 2.

Ne spreglejte