Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
22. 4. 2013,
15.45

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Microsoft NT konferenca Bled

Ponedeljek, 22. 4. 2013, 15.45

1 leto, 6 mesecev

Nova lokacija in termin sta le del novega koncepta

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Osrednji Microsoftov dogodek v Sloveniji bo letos zaživel v novi podobi in bo kot prej namenjen izključno tehnološkim temam. Začne se na Bledu v sredo, 24. aprila.

Po sedemnajstih letih v Portorožu, kjer je bila večinoma štiridnevni dogodek v drugi polovici maja, se NT konferenca letos prvič seli na Bled, krajša pa bo za en dan. Osrednji del konference bo v sredo, 24. aprila, in četrtek, 25. aprila, na sporedu je okoli sto predavanj in 16 delavnic.

Tradicijo nadaljuje predkonferenčni dan s poglobljenimi delavnicami, ta je na sporedu že jutri, ena od nosilnih tem bo okrepljena ponudba pisarniške zbirke v oblaku Office 365 za poslovne uporabnike.

Namesto ene dolge več krajših NT konferenc "Sledili smo odzivom udeležencev ter njihovim potrebam in zahtevam, a tudi podjetjem, ki za svoje sodelavce lažje načrtujejo več krajših kot pa eno daljšo odsotnost," je pojasnil programski vodja letošnje NT konference Boštjan Stražar.

Predvidoma s prihodnjim letom bo aprilski dogodek le prvi od štirih vsakoletnih dogodkov z imenom NT konferenca – trije bodo izključno tehnološki, četrti pa bo poslovno obarvan. Več krajših dogodkov je skladnih tudi z vedno hitrejšim prihodom posodobitev in novosti iz Microsofta, tem enoletni cikel ne more več vestno slediti v celoti, v nov koncept dogodkov bodo združili še nekatere druge konferenčne in predstavitvene dejavnosti.

Prožnejša zasnova dogodka v več delih omogoča, da organizatorji ne bodo več vezani samo na eno lokacijo, a na vprašanje, kje bodo naslednji dogodki, v slovenski podružnici Microsofta še niso imeli odgovora.

Ob spremembi koncepta so organizatorji na Bledu pričakovali okoli tisoč prijavljenih udeležencev ali skoraj za polovico manj kot lani, ko je NT konferenca še bila štiridnevni majski dogodek v Portorožu. A je, kot je povedal Stražar, zanimanje preseglo pričakovanja, saj imajo dva dneva pred začetkom osrednjega dela letošnje prenovljene NT konference že okoli 1.200 prijavljenih.

Ne spreglejte