Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
6. 4. 2022,
12.42

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

2

Natisni članek

Twitter

Sreda, 6. 4. 2022, 12.42

2 leti

Ni bila prvoaprilska šala: Twitter snuje gromozansko spremembo

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

2

Twitter | Delnice Twitterja so se po razkritju, da je Elon Musk kupil skoraj desetodstotni delež podjetja, podražile za več kot četrtino. | Foto Unsplash

Delnice Twitterja so se po razkritju, da je Elon Musk kupil skoraj desetodstotni delež podjetja, podražile za več kot četrtino.

Foto: Unsplash

Uradni profil družbenega omrežja Twitter je v petek, 1. aprila, oznanil načrt za uvedbo gumba za urejanje objav. Šlo bi za eno največjih sprememb v zgodovini Twitterja, ki jo je vodstvo podjetja na čelu z ustanoviteljem kljub prošnjam uporabnikov več let vztrajno zavračalo. Tako rekoč vsi so bili zato prepričani, da gre zgolj za prvoaprilsko šalo Twitterja, a se je izkazalo, da so vendarle mislili resno. Gumb za spreminjanje tvitov po objavi je v razvoju, omejenemu številu uporabnikov pa bo na voljo čez nekaj mesecev. 

Načrt za uvedbo gumba za urejanje oziroma spreminjanje objav je danes ponoči po našem času napovedal uradni profil Twitterja za komuniciranje z javnostjo, pa tudi vodja razvoja produktov pri Twitterju Jay Sullivan.

Po njegovih besedah je prihajajoča funkcija v razvoju že od lani. Gumb za urejanje objav uporabniki Twitterja sicer zahtevajo že zelo dolgo, glavni razlog za to pa je želja po popravljanju slovničnih in vsebinskih napak v tvitih. Trenutno je edina možnost za popravek izbris tvita in ustvarjanje novega. 

Sullivan je dodal, da bo pri uvedbi gumba za urejanje objav poudarek na transparentnosti, kar najverjetneje pomeni, da bodo lahko vsi videli zgodovino urejanja. To je pomembno za preprečevanje zlorab oziroma ohranjanje integritete javnega diskurza, je še zapisal. 

Možnost urejanja objav na Twitterju bodo v roku nekaj mesecev prvi dobili uporabniki plačljive storitve Twitter Blue, kdaj bo na voljo vsem, pa še ni jasno. 

Elon Musk, Tesla
Novice Presenetljiv nakup: kaj ima za bregom najbogatejši človek na svetu?

Prvoaprilska šala, ki to ni bila, in vprašanje, ki si ga danes zastavlja marsikdo

Twitter je uvedbo gumba za spreminjanje objav sicer napovedal 1. aprila letos, zaradi česar so mnogi verjeli, da gre za prvoaprilsko šalo, saj je vodstvo Twitterja do zdaj venomer poudarjalo, da takega gumba najverjetneje ne bo nikoli. 

Mešane signale so medtem pošiljali nekateri vodilni Twitterjevi razvojniki, kot je Michael Sayman, ki je včeraj zelo dvoumno zapisal, da je Twitter uradno izjavo glede gumba za urejanje podal 1. aprila, in pa tudi izvršni direktor Twitterja Parag Agrawal, ki se je nekoliko sarkastično odzval na včerajšnje subtilno namigovanje Elona Muska, po novem največjega posamičnega delničarja Twitterja, glede morebitne nove funkcije družbenega omrežja. 

Elon Musk je Twitter, čeprav ga uporablja ogromno, večkrat kritiziral, ker domnevno krši svobodo govora in uporabnikom ne ponuja vsega, kar bi lahko. Zdaj se pojavljajo namigovanja, da si je Musk s prevzemom 9,2-odstotnega deleža v podjetju dejansko kupil svobodo govora na Twitterju. Bodo, če napiše kaj neprimernega, res blokirali svojega največjega posamičnega delničarja?  | Foto: Reuters Elon Musk je Twitter, čeprav ga uporablja ogromno, večkrat kritiziral, ker domnevno krši svobodo govora in uporabnikom ne ponuja vsega, kar bi lahko. Zdaj se pojavljajo namigovanja, da si je Musk s prevzemom 9,2-odstotnega deleža v podjetju dejansko kupil svobodo govora na Twitterju. Bodo, če napiše kaj neprimernega, res blokirali svojega največjega posamičnega delničarja? Foto: Reuters

Musk je v torek na svojem profilu na Twitterju, ki mu sledi več kot 80 milijonov uporabnikov, ustvaril anketo, v kateri je svoje sledilce vprašal, ali si želijo gumb za urejanje tvitov. Velika večina je odgovorila pritrdilno. Ker je danes jasno, da se stvari na Twitterju v resnici premikajo v to smer, se na spletu že pojavljajo namigovanja, da si je Musk z vstopom v lastništvo Twitterja pravzaprav kupil pot do prilagajanja njemu zelo dragega družbenega omrežja lastnim željam. 

Ne spreglejte