Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2013,
8.57

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Xiaomi Kitajska pametni telefon

Natisni članek

Sreda, 16. 10. 2013, 8.57

8 let, 4 mesece

Kitajski Apple razprodal novi telefon v 86 sekundah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Podjetje Xiaomi, ki so ga mnogi zaradi podobnosti z Applom označili za kitajski Apple, je s spletno prodajo novega produkta dosegel nov rekord.

V eni minuti in 26 sekundah so prodali 100 tisoč enot pametnega telefona Mi3, ki ga prodajajo za 327 dolarjev in 3000 enot MITV. Mi3 ima 5-inčni Full HD-zaslon in štirijedrni procesor Tegra 4.

Xiaomijev Mi3 in MITV je podjetje predstavilo 5. septembra na novinarski konferenci v Pekingu, začetek prodaje pa so sporočili prek svojega Twitter računa. Z dobrimi prodajnimi rezultati se je Xiaomi pohvalil že lanskega avgusta, ko je v pičlih 90 sekundah prodal 100 tisoč enot pametnega telefona nove nizkoproračunske Hongmi linije.

Se pa že pojavljajo govorice, da Mi3 niso pograbili pravi potrošniki, temveč špekulanti, ki so v lov za novi model celo najeli ljudi za izvajanje naročil. Špekulanti naj bi merili na zaslužek s prodajanjem tega modela.

V prvem polletju je Xiaomi prodal 7,03 milijona naprav, kar je nekoliko manj kot v prvem polletju leta 2012, poroča spletna stran Panarmenian. V prvih šestih mesecih se lahko pohvalijo z 2,2 milijarde dolarjev prihodkov.

Ne spreglejte