Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
8. 10. 2015,
11.36

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Matic Tomšič Google Alphabet

Četrtek, 8. 10. 2015, 11.36

6 let, 11 mesecev

Kaj bo na spletni strani abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Potem ko je se prestrukturiralo v holdinško družbo Alphabet, je podjetje Google začelo iskati nove ustrezne internetne domene. Najprej so kupili ABC.xyz, zdaj pa še abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com.

Internetna domena s 26 znaki je bila registrirana že leta 1999, v zasebni lasti pa je bila vse do včeraj, ko jo je za neznano vsoto kupil Google. Domena abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com bo najverjetneje postala eno od internetnih domovanj holdinške družbe Alphabet, v katero se je avgusta prestrukturiralo podjetje Google.

Obisk spletne strani abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com trenutno še ni mogoč, je pa Googlov Alphabet že naselil spletno stran z naslovom abc.xyz. Kaj pa domena alphabet.com? Njen lastnik je nemški proizvajalec avtomobilov BMW.

"Manjkalo nam je nekaj črk, zato smo kupili kar celotno abecedo" Pri Googlu kot razlog za nakup nenavadne domene navajajo, da jim v naslovu URL spletne strani abc.xyz manjka nekaj črk abecede, zato so kupili kar celotni abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com, piše Business Insider.

Na portalu Recode ugibajo, da je zgornji hudomušen razlog neresničen – Google naj bi domeno abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com kupil zato, da se je ne bi pred njim polastil kateri drugi tehnološki velikan, kot so Apple, Facebook ali Microsoft.

Ne spreglejte