Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
11. 12. 2014,
8.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Microsoft hekerji Matic Tomšič

Četrtek, 11. 12. 2014, 8.58

8 let

Hekerji Microsoftu pripravljajo posebno božično presenečenje

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skupina hekerjev z imenom Lizard Squad je napovedala, da bo 25. decembra ne le napadla, temveč dokončno ugasnila strežnike Microsoftovega servisa za igralce Xbox Live.

Microsoft in Sony v bitki za prevlado na trgu igralnih konzol osme generacije večkrat pozabita, da imata tudi skupne sovražnike. Med njimi je tudi skupina hekerjev Lizard Squad, ki je zloglasen sloves v zadnjih mesecih pridobila z napadi na strežnike storitev za igralce, kot so Playstation Network, Steam in Xbox Live. "Igrajte, dokler še lahko" Zadnjega imajo še posebej v čislih – Microsoftu so namreč obljubili, da bodo servis za poganjanje in nakupe iger za konzoli Xbox One in Oxbox 360 ta božič dokončno poslali rakom žvižgat, piše portal Wccftech. Hekerji igralce zato na svojem profilu na Twitterju pozivajo, naj "igrajo, dokler še lahko".

Hekerji iz skupine Lizard Squad nameravajo platformo za igralce gnjaviti z napadi DDoS, dokler se Microsoft ne bo vdal in strežnike odklopil za vedno. Pa je uresničitev scenarija, na kakršnega upajo hekerski aktivisti, sploh mogoča?

Previdnost ni nikoli odveč Microsoftovi strokovnjaki za računalniško varnost verjamejo, da gre za vztrajne napadalce (kar so nedvomno dokazali s preteklimi vdori v sisteme Sonyja in Microsofta), a dokončen zlom ekosistema Xbox Live je po njihovem mnenju skoraj nemogoč. Igralcem kljub temu svetujejo, naj v prihodnjih dneh iz svojih računov Xbox Live umaknejo vse občutljive osebne informacije, kot so številke kreditnih kartic. Na napoved skupine Lizard Squat se je na forumih sicer že odzvala skupnost igralcev. Med njimi prevladuje mnenje, da so hekerski aktivisti pravzaprav zagovorniki igranja na osebnih računalnikih, ki sovražijo konzole. Nekateri pa so prepričani, da Lizard Squad dela v dobro vseh igralcev in uporabnikov spleta, saj s svojimi dejanji le izpostavlja ranljivost sodobnih računalniških in internetnih sistemov.

Ne spreglejte