Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 1. 2024,
12.21

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kriptokovanci Kriptomat avtomat bitcoin PR članek

Petek, 19. 1. 2024, 12.21

3 mesece, 1 teden

Bitcoin bankomat – enostavna in hitra prodaja bitcoina v Sloveniji

Oglasno sporočilo
Bitcoin Bankomat | Foto Bitcoin Bankomat

Foto: Bitcoin Bankomat

Bitcoin, prva in najbolj znana kriptovaluta, je od svoje ustanovitve leta 2009 doživel dramatično rast tako v vrednosti kot v priljubljenosti. Ta digitalna valuta, ki se ponaša z decentralizirano naravo in varnostjo, ki jo zagotavlja blockchain tehnologija, je postala popularna med vlagatelji, trgovci in tehnološkimi navdušenci, mnogi pa so zaradi nje to šele postali. 

Z naraščajočo priljubljenostjo bitcoina in ostalih kriptovalut se je razvilo tudi več načinov za njegovo prodajo in nakup. Tako so uporabnikom omogočene različne opcije za pretvorbo svojih digitalnih kripto sredstev v tradicionalne valute in obratno.

Medtem ko so bile spletne borze dolgo glavni način za trgovanje in prodajo bitcoina, so se v zadnjih letih pojavile nove, inovativnejše metode. Ena od njih so bitcoin bankomati, ki jih ponuja Bitomat, ki omogočajo hitro in enostavno prodajo bitcoina oz. njegovo menjavo za gotovino. Ti avtomati postajajo vse bolj priljubljeni predvsem zaradi svoje dostopnosti, enostavnosti uporabe in ponudbe anonimnih transakcij. Bitomati so tako hitro postali znani po nizkih ali celo ničelnih provizijah, kar jih loči od tradicionalnih borz, kjer so lahko provizije za prodajo visoke.

Ko razmišljamo o prodaji bitcoina, je pomembno razumeti različne možnosti in izbrati tisto, ki najbolje ustreza našim potrebam glede na hitrost, stroške, varnost in udobje. Bitomati ponujajo edinstveno rešitev za tiste, ki iščejo hitro prodajo svojih kriptovalut.

Bitcoin Bankomat | Foto: Bitcoin Bankomat Foto: Bitcoin Bankomat

Kaj so bitcoin bankomati?

Bitcoin bankomati predstavljajo sodobno rešitev za prodajo in nakup bitcoina ter drugih kriptovalut. Ponašajo se z enostavnostjo uporabe, hitrimi transakcijami in zagotavljanjem visoke stopnje zasebnosti, kar jih loči od tradicionalnih borz ali spletnih platform.

V Sloveniji se Bitomat bankomati nahajajo na več lokacijah, kar pomeni, da so dostopni širšemu krogu uporabnikov. Trenutno jih lahko najdemo v večjih mestih, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Kopru.

Bitcoin Bankomat | Foto: Bitcoin Bankomat Foto: Bitcoin Bankomat

S tem so ti uporabnikom bitcoina in drugih kriptovalut na voljo v različnih delih države. To je še posebej priročno za tiste, ki iščejo hitro in enostavno možnost za pretvorbo svojih digitalnih sredstev v gotovino. Preverite stanje in razpoložljivost bitcoin bankomatov v Sloveniji in v drugih državah na tej povezavi

Bitomati ponujajo širok nabor storitev, vključno z možnostjo prodaje kriptovalut za gotovino, kar uporabnikom omogoča hitro dostopanje do svojih sredstev. Ena od ključnih prednosti teh avtomatov je njihova zmožnost izvajanja transakcij brez potrebe po dolgotrajnih postopkih preverjanja identitete ali registracije, kar je pogosto zahteva pri uporabi spletnih borz.

Bitomat se tako uveljavlja kot ena izmed najboljših možnosti za hitro in učinkovito prodajo kriptovalut v Sloveniji, s svojo dostopnostjo in enostavnostjo uporabe pa pritegne tako izkušene kot tudi nove uporabnike kriptovalut.

Prednosti prodaje bitcoina na Bitomatih

Prodaja bitcoina na Bitomatih prinaša več ključnih prednosti, ki so jih cenili številni uporabniki:

1. Anonimnost transakcij:

  • Bitomati v nekaterih državah omogočajo izvajanje transakcij brez potrebe po registraciji ali verifikaciji identitete. To zagotavlja visoko stopnjo zasebnosti in je idealno za tiste, ki cenijo anonimnost v svetu kriptovalut.
  • Stopnja anonimnosti in zahteve za preverjanje identitete (KYC) so odvisne od zakonodaje posamezne države. Splošno pravilo je, da je KYC potreben le, kadar ga zahteva zakon. Bitomati so na voljo v številnih lokacijah po Evropi in v Peruju, pri čemer se zahteve glede KYC lahko razlikujejo od države do države​​. 
  • Uporaba bitcoin bankomatov v Sloveniji zahteva preverjanje vaše identitete z optičnim branjem osebnega dokumenta na napravi. Omejitev transakcije je 4.999 evrov.

Kaj je KYC preverjanje?

KYC oz. "know your customer" je nabor postopkov, ki omogočajo bankam in drugim finančnim institucijam, da potrdijo identiteto organizacij in posameznikov, s katerimi poslujejo, ter zagotavljajo, da te entitete delujejo zakonito.

Učinkovit KYC ščiti podjetja pred poslovanjem z organizacijami ali posamezniki, ki so vključeni v nezakonite dejavnosti, kot so pranje denarja, financiranje terorizma ali korupcija. Prav tako omogoča finančnim institucijam boljše razumevanje poslovanja svojih strank, kar lahko prinese dragocene vpoglede za finančne institucije.

2. Nizke ali ničelne provizije

  • Ena od največjih prednosti Bitomatov je njihova struktura provizij, ki je pogosto zelo nizka ali celo ničelna. To je v nasprotju s tradicionalnimi borzami, kjer so provizije lahko precej visoke.

3. Dodatne promocije in bonusi:

  • Bitomat občasno ponuja dodatne promocije, kot so bonusi ali posebne ugodnosti pri transakcijah. To lahko vključuje dodatno vrednost pri prodaji v določenih obdobjih ali posebne dogodke, ki so objavljeni na njihovih družbenih omrežjih.

4. Preprost in intuitiven postopek prodaje:

  • Uporaba Bitomatov je zelo preprosta in intuitivna. Uporabniki lahko brez večjih težav prodajo svoj bitcoin, proces pa je zasnovan tako, da je razumljiv tudi za tiste, ki so na novo v svetu kriptovalut.

Zaradi teh prednosti so Bitomati vse bolj priljubljena izbira med uporabniki bitcoina, ki iščejo preprost, hiter in cenovno ugoden način za prodajo svojih digitalnih sredstev.

Bitcoin Bankomat | Foto: Bitcoin Bankomat Foto: Bitcoin Bankomat

Kako prodati bitcoin na Bitomatu?

Prodaja bitcoina na Bitomatih je preprost postopek, ki ga lahko izvedete v nekaj korakih. Tukaj je kratek vodič:

  1. Iskanje najbližjega avtomata:
    • Najprej najdite najbližji Bitomat. To lahko storite z obiskom njihove spletne strani ali z uporabo aplikacij.
  2. Priprava bitcoin denarnice:
    • Pred obiskom avtomata se prepričajte, da imate pripravljeno bitcoin denarnico. To bo potrebno za prenos bitcoina iz vaše denarnice na naslov, ki ga zagotovi avtomat.
  3. Skeniranje QR kode:
    • Na Bitomatu skenirajte QR kodo vaše bitcoin denarnice. Ta korak je potreben, da avtomat ve, na kateri naslov mora poslati sredstva.
  4. Prenos bitcoina na naslov avtomata:
    • Po skeniranju QR kode boste morali poslati želeno količino bitcoina na naslov, ki ga zagotovi avtomat.
  5. Prejemanje gotovine:
    • Ko avtomat prejme vaš bitcoin in transakcija je potrjena, boste prejeli gotovino. Postopek potrditve lahko traja nekaj minut, odvisno od trenutne obremenjenosti blockchain mreže.
  6. Preverjanje transakcije:
    • Po zaključku transakcije preverite, ali ste prejeli pravilno količino gotovine in shranite potrdilo o transakciji, če je na voljo.

Upoštevajte, da so lahko postopki rahlo različni, odvisno od specifičnega modela avtomata in njegove programske opreme. Za natančnejše informacije o uporabi specifičnega Bitomata obiščite njihovo spletno stran ali neposredno preverite navodila na samem avtomatu​.

Tarife in pogoji za dvig bitcoina na avtomatih

Tarife in pogoji za dvig bitcoina na Bitomatih so pomemben del postopka in se lahko razlikujejo glede na lokacijo in trenutne tržne razmere. Tukaj je povzetek ključnih točk:

  1. Tarife:
    • Bitomati so znani po tem, da ponujajo zelo nizke ali celo ničelne provizije. To pomeni, da so stroški prodaje bitcoina na teh avtomatih pogosto nižji kot na drugih platformah ali tradicionalnih borzah​​​​.
    • V nekaterih primerih lahko Bitomat ponuja dodatne promocije, kot so bonusi ali posebne ugodnosti, ki lahko še dodatno zmanjšajo stroške transakcij.
  2. Pogoji in omejitev višine dviga:
    • Pri uporabi Bitomatov je pomembno upoštevati morebitne omejitve dviga, ki so lahko določene na podlagi lokalne zakonodaje. Te omejitve so pogosto povezane z zakoni o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (AML/CFT).
    • V nekaterih državah so dnevne omejitve dviga postavljene na določene zneske (npr. 1.000 evrov v Španiji, do 15.000 evrov v nekaterih drugih evropskih državah, medtem ko v Bosni znaša limit 999.999.999 evrov)​​. Omejitev dviga v Sloveniji znaša 4.999 evrov.
    • Za izvedbo transakcij nad temi limiti bi lahko bilo treba izvesti postopke preverjanja identitete.

Za najnovejše informacije o tarifah in pogojih na Bitomatih je priporočljivo obiskati njihovo uradno spletno stran ali neposredno preveriti informacije na avtomatu. Vedno je dobro biti seznanjen z aktualnimi pogoji, saj se lahko ti zaradi različnih dejavnikov, vključno z zakonodajo in tržnimi spremembami, spreminjajo.

Priporočamo: 

Želite vedeti, kdaj so transakcije z Bitomatom cenejše kot na borzah? Naročite se na newsletter sistema Bitomat, ki vas bo obveščal o tem, kdaj so pogoji za dvig bitcoina in drugih valut najugodnejši.

Bitcoin bankomat – povzetek glavnih prednosti

Bitomati predstavljajo privlačno in inovativno možnost za prodajo bitcoina, ki ponuja številne prednosti za uporabnike. Ključne točke, ki jih je vredno še enkrat poudariti, so:

  1. Anonimnost in zasebnost:
    • Avtomati omogočajo visoko stopnjo anonimnosti in zasebnosti, saj ne zahtevajo obsežnih postopkov registracije ali preverjanja identitete za transakcije znotraj določenih limitov​​​​.
  2. Nizke ali ničelne provizije:
    • Bitomat izstopa z nizkimi ali v nekaterih primerih celo ničelnimi provizijami, kar je še posebej ugodno v primerjavi z visokimi provizijami na tradicionalnih borzah​​​​.
  3. Preprostost uporabe:
    • Avtomati so zasnovani tako, da so preprosti in intuitivni za uporabo, kar omogoča enostavno prodajo bitcoina brez zapletenih postopkov​​​​.
  4. Dostopnost in razširjenost:
    • Z avtomati, ki so na voljo na več lokacijah po Sloveniji, Bitomat ponuja dostopno rešitev za širok spekter uporabnikov.

Bitomati predstavljajo eno izmed najbolj dostopnih, preprostih in stroškovno učinkovitih rešitev za prodajo bitcoina na trgu. S kombinacijo zasebnosti, nizkih stroškov in uporabniške prijaznosti so ti avtomati odlična izbira za tiste, ki iščejo hiter in enostaven način za pretvorbo svojih bitcoinov v gotovino.

Lokacije avtomatov v krajih po Sloveniji

Zaradi naraščajoče priljubljenosti bitcoina in lahkotnosti uporabe bitcoin bankomatov se mnogi sprašujejo, kje v določenih krajih lahko najdejo te naprave. Tukaj je pregled nekaterih lokacij, kjer so bitcoin bankomati na voljo:

Bitcoin bankomat Koper

  • Nahaja se pred vhodom v supermarket Mercator, desno od glavnih vrat stavbe.
  • Naslov: Dolinska cesta 1a, 6000 Koper - Capodistria, Slovenija
  • Status: Online
  • Delovni čas: Bitomat je odprt od ponedeljka do sobote, od 8. do 21. ure.
  • Lokacija v Kopru: Na Dolinski cesti 1a, 6000 Koper - Capodistria, pred vhodom v supermarket Mercator.
  • Google Maps: Bitcoin Bankomat Koper

Bitcoin Bankomat | Foto: Bitcoin Bankomat Foto: Bitcoin Bankomat

Bitcoin bankomat Kranj

  • Nahaja se v nakupovalnem centru Supernova, poleg trgovine z torbicami.
  • Naslov: Cesta Staneta Žagarja 69, 4000 Kranj, Slovenija
  • Status: Online
  • Delovni čas: Nakupovalni center je odprt od ponedeljka do sobote, od 8. do 21. ure.
  • Lokacija v Kranju: V Supernovi Mercator Primskovo, Cesta Staneta Žagarja 69, 4000 Kranj.
  • Google Maps: Bitcoin Bankomat Kranj

Bitcoin Bankomat | Foto: Bitcoin Bankomat Foto: Bitcoin Bankomat

Bitcoin bankomat Ljubljana

  • Nahaja se poleg stavbe borze in libanonske restavracije Sufret Beirut.
  • Naslov: Slovenska cesta 56, 1000 Ljubljana, Slovenija
  • Status: Online
  • Delovni čas: Bitomat je odprt 24 ur na dan, vse dni v tednu.
  • Lokacija v Ljubljani: Na Slovenski cesti 56, 1000 Ljubljana, poleg stavbe borze in restavracije Sufret Beirut. Opomba: v mestu je še en Bitcoin bankomat na naslovu Kotnikova ulica 5, 1000 Ljubljana, Slovenija.
  • Google Maps: Bitcoin Bankomat Ljubljana

Bitcoin Bankomat | Foto: Bitcoin Bankomat Foto: Bitcoin Bankomat

Bitcoin bankomat Maribor

  • Nahaja se v nakupovalnem centru Supernova, poleg trgovine Interspar in optike.
  • Naslov: Cesta proletarskih brigad 100, 2000 Maribor, Slovenija
  • Status: Online
  • Delovni čas: Nakupovalni center je odprt od ponedeljka do sobote, med 9. in 21. uro.
  • Lokacija v Mariboru: V Supernovi Qlandia Maribor, Cesta proletarskih brigad 100, 2000 Maribor.
  • Google Maps: Bitcoin Bankomat Maribor

Ti avtomati so postali ključni elementi za dostopnost in enostavnost trgovanja z bitcoinom in drugimi kriptovalutami v Sloveniji. Z naraščajočo razširjenostjo in priljubljenostjo Bitomatov postaja prodaja in nakup kriptovalut lažja in dostopnejša kot kdajkoli prej.


Naročnik oglasnega sporočila je Go2 DIgital d.o.o..

Ne spreglejte