Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
21. 11. 2013,
19.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bill Gates Microsoft

Četrtek, 21. 11. 2013, 19.21

8 let

Bill Gates pričakuje veliko od novega Microsoftovega direktorja

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nov direktor bo moral popeljati Microsoft na pot, s katero se bo podjetje uveljavilo kot gonilo mobilnega računalništva, je povedal nekdanji prvi mož Microsofta Bill Gates.

Bill Gates, eden od dveh soustanoviteljev in nekdanji prvi mož Microsofta, je del štiričlanskega odbora, ki bo poiskal naslednika za zdajšnjega glavnega izvršnega direktorja, saj je Steve Ballmer avgusta napovedal, da se bo najpozneje v enem letu upokojil. O postopku, za katerega si je četverica namenila eno leto, Microsoft uradnih obvestil ne daje.

Prihodnost je mobilna V Microsoftu se zavedajo, morda ne toliko, kot jim nekateri očitajo, da se v zadnjih nekaj letih prepočasi odzival na velike tehnološke premike in trende, kot so mobilnost, iskalniki ali družbena omrežja, kar je omogočilo podjetjem, kot sta Google in Apple, da prevzamejo vodstvo v revoluciji mobilnega računalništva. Ker so v Microsoftu nekoč verjetno zmotno mislili, da mobilno računalništvo, predvsem pametni mobilni telefoni in tablice, ne bo prizadelo sveta osebnih računalnikov, zdaj vendarle priznavajo, da potrebujejo velik miseln premik – in prav to pričakujejo od novega prvega moža. Kljub temu zaostanku Microsoftova dobičkonosnost ni bila slabša.

Med kandidati tudi prvi mož Forda Neuradni viri, na katere se sklicuje Reuters, pa poročajo, da je v ožjem izboru samo še peščica kandidatov, med njimi tudi prvi mož ameriškega avtomobilskega proizvajalca Ford Alan Mulally, nekdanji prvi mož Nokie in še pred tem dolgoletni Microsoftovec Stephen Elop in nekdanji prvi mož družbe Skype Tony Bates, ki je zdaj odgovoren za poslovni razvoj Microsofta.

V 38 letih samo dva glavna izvršna direktorja Gates je potrdil le, da so opravili "veliko pogovorov tako z notranjimi kot tudi z zunanjimi kandidati" in da so zadovoljni, kako postopek napreduje. Ni želel podati nobenih časovnih opredelitev, po neuradnih virih pa naj bi Ballmerjevega naslednika imenovali najpozneje do januarja.

Novi glavni izvršni direktor bo šele tretji na tej funkciji, saj sta v 38 letih zgodovine Microsofta to funkcijo to zdaj opravljala le Gates in Ballmer.

Ne spreglejte