SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zoper Mirka Tuša vložena obtožnica

2

termometer

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je bila zaradi sumov nezakonitega podeljevanja frekvenc po neuradnih informacijah vložena obtožnica zoper Mirka Tuša in nekdanjega direktorja Apeka Tomaža Simoniča.

Potem ko so ljubljanski kriminalisti februarja 2011 izvedli več hišnih preiskav in novembra istega leta podali kazensko ovadbo, je bila zdaj po informacijah novinarke časnika Večer Damijane Žist zoper Mirka Tuša, direktorja Tuš holdinga, in Tomaža Simoniča, nekdanjega direktorja Agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek), na ljubljanskem okrožnem sodišču vložena obtožnica.

Obtožnica se nanaša na sume nezakonitosti podeljevanja koncesij za uporabo GSM-frekvenc v letu 2006. Tožilstvo Tušu očita podkupovanje Simoniča kot direktorja Apeka, Simoniču pa kaznivo dejanje zlorabe položaja. Poleg tega naj bi bil Simonič osumljen še sprejemanja podkupnine v vrednosti približno 80 tisoč evrov pri dodelitvi koncesije za uporabo UMTS-frekvenc.

Ali je Mirko Tuš obtožnico že prejel, smo vprašali v pisarni njegovega odvetnika Uroša Iliča, kjer so nam sporočili le, da je Ilič ta teden službeno odsoten in da informacij o obtožnici nimajo. Za informacije smo se obrnili tudi na podjetje Tuš holding, odgovor še čakamo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin