Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2013,
12.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

umor streljanje

Četrtek, 24. 10. 2013, 12.54

8 let

Znova streljanje v Mariboru, tri osebe mrtve (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na sedežu gradbenega podjetja v Mariboru so malo pred poldnevom odjeknili streli. Policisti so na kraju dogodka našli tri mrtve, eden od njih naj bi bil napadalec.

Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, je bila policija o dogodku v objektu na Aljaževi ulici v Mariboru obveščena nekaj pred 12. uro. Ko so policisti prišli na kraj dogodka, so tam našli tri trupla. Vse tri smrtne žrtve so bile ustreljene, na kraju dogodka so našli tudi pištolo. "Policisti bodo opravili ogled kraja kaznivega dejanja, da bi ugotovili, kaj se je v hiši dogajalo," je povedal. "Po vsej verjetnosti je tudi storilec mrtev," je dodal.

Policija je namreč sprva predvidevala, da se strelec zadržuje v objektu, zato so pozvali ljudi, naj se ne približujejo objektu. Ob vstopu v objekt se je izkazalo, da je strelec mrtev, zato so preklicali opozorilo. O dogodku naj bi pravočasno obvestili tudi bližnji vrtec. "Tudi v vrtcu je bilo poskrbljeno za otroke," je povedal Šadl.

Več podrobnosti o dogodku uradno ni znanih. Neuradno je slišati, da je prišlo do obračuna med direktorjem manjšega gradbenega podjetja in nekdanjim zaposlenim. Delavec naj bi ustrelil direktorja in njegovega sina, nato pa si sodil sam. Streljanje naj ne bi bilo povezano z včerajšnjim, v ozadju današnjega dogodka je socialna stiska, neuradno neizplačane plače. Strelec naj bi bil namreč zaposlen v podjetju umorjenega. Ko je prišel po plačilo, pa naj bi se sprli in odjeknili so streli, poroča 24ur.com.

Direktor Uprave kriminalistične policije Marjan Fank je za Odmeve na TV Slovenija povedal, da dosedanje ugotovitve kažejo, da je obstajal določen dolg v znesku nekaj 10.000 evrov, kar pa še ni potrjeno, je poudaril Fank. Dodal je še, da je zagotovo bil motiv za dejanje občutek tega dolžniškega razmerja.

Umorjeni A. S. je lastnik podjetja Fossfor, ki se je ukvarjalo z nizkimi gradnjami, zdaj pa ima blokirane račune. Podjetje je sicer registrirano na Betnavski 15, v stanovanjski hiši na Aljaževi pa ima sedež poslovne enote.

Streljal naj bi nekdanji delovodja M. Č., ki je bil leto dni na bolniški, poroča Žurnal 24. Vstopil je v prostore podjetja, ustrelil direktorja, njegovega sina in sebe. Tajnici je uspelo pobegniti iz pisarne.

Kraj zločina:

V bližini kraja zločina sta vrtec in osnovna šola. Policisti so zaposlenim svetovali, naj z otroki ostanejo v stavbah. Območje okoli omenjene ulice je zaprto. Na kraju so reševalna vozila.

Ne spreglejte