Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2013,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Soča ovadba

Sreda, 24. 7. 2013, 12.30

8 let

Zaradi majskih raftarskih nesreč na Soči prva ovadba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Policijska postaja Bovec je podala kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo oz. lastnika enega od podjetij, ki se na reki Soči ukvarjajo s športnimi aktivnostmi.

Ovadba je povezana z raftarsko nesrečo, v kateri se je 6. maja ob vodenju dveh nemških turistov utopil 33-letni vodnik čolna. Bovški policisti so kazensko ovadbo vložili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik, so bovški policisti odgovorni osebi podjetja izdali tudi plačilni nalog zaradi drugih kršitev določil zakona o plovbi po celinskih vodah. Zaradi drugih kršitev pa so podali predloge drugemu prekrškovnemu organu oz. pristojnim inšpekcijskim službam. Vzrok raftarske nesreče je bilo trčenje v skalo na reki Soči. Vzrok smrti 33-letnega domačina iz okolice Kobarida pa je bila utopitev.

Zaradi raftarske nesreče, ki se je zgodila 12. maja takoj za sotočjem rek Soče in Koritnice pri zaselku Vodenca, v kateri je zaradi utopitve umrl 48-letni izraelski državljan, pa bodo bovški policisti v kratkem podali kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo enega od podjetij iz Bovca. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev ga bodo osumili storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Vzrok nesreče je bilo trčenje v skalo na reki Soči, vzrok smrti tujca, ki so ga naslednji dan našli zagozdenega med vejevjem približno 500 metrov od sotočja Soče in Koritnice, pa utopitev.

Poleg tega bodo policisti tudi v tem primeru podjetju izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o plovbi po celinskih vodah. Ravno tako bodo bovški policisti zaradi kršitve predpisov podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Za izboljšanje stanja na reki Soči so policisti Policijske postaje Bovec tako kot prejšnja leta skupaj s pristojnimi inšpekcijskimi službami opravili več poostrenih nadzorov na reki Soči v Zgornjem Posočju in bodo s to obliko poostrenih nadzorov nadaljevali tudi v prihodnje, je še povedal Božnik.

Ne spreglejte