Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 7. 2019,
6.49

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,60

5

Natisni članek

Natisni članek

požar gasilci

Sreda, 3. 7. 2019, 6.49

5 let, 2 meseca

Zagorelo v spalnici, ena oseba umrla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,60

5

požar gasilec gasilci | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Sinoči je v Vinskem vrhu pri Ormožu zagorela postelja v spalnici stanovanjske hiše. Oseba, ki se je nahajala v spalnici, je kljub hitremu posredovanju gasilcev umrla.

Policisti so bili včeraj malo po 19. uri obveščeni, da v Vinskem vrhu pri Ormožu gori stanovanjska hiša v kateri naj bi se nahajal tudi starejši moški. Na kraj so bili poslani gasilci, ki so požar v sobi stanovanjske hiše omejili, v sobi pa so našli in iz nje odnesli neodzivnega 80-letnega moškega. Na kraju požara so ga reševalci oživljali, vendar pri tem niso bili uspešni, saj je moški zaradi zadušitve z dimom umrl, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Pokojnega je iz goreče sobe še pred prihodom gasilcev skušal rešiti njegov 55-letni sin, vendar mu to zaradi pregostega in premočnega dima ni uspelo.

Požar Žaga
Novice Velik požar pri Domžalah: zagorelo na žagi #video #foto

Zaradi vdihovanja dima je bil sin z reševalnim vozilom odpeljan v Zdravstveni dom Ormož, od tam pa v Splošno bolnišnico Ptuj. Po nudenju zdravniške pomoči je bil odpuščen v domačo oskrbo.

V požaru je nastalo za okoli tri tisoč evrov materialne škode.

Zaspal s prižgano cigareto v roki

Policisti  in kriminalisti so opravili ogled kraja požara. Ugotovili so, da je bil pokojni strastni kadilec. Zaradi slabšega zdravstvenega stanja in omejene gibljivosti je večkrat kadil tudi v postelji. Kriminalisti zato domnevajo, da je pokojni v postelji zaspal s prižgano cigareto. Posledično je prišlo do tlenja in vžiga posteljnine in vzmetnice, na kateri je pokojni spal.

Na podlagi teh ugotovitev kriminalisti tujo krivdo za požar in smrt izključujejo. Po opravljeni sanitarni obdukciji bodo s poročilom seznanili pristojno državno tožilstvo.

Mrtvooglednica na truplu sicer ni našla znakov nasilja, zaradi ugotovitve natančnega vzroka smrti pa je odredila sanitarno obdukcijo.

Dim nad Mariborom
Novice Požar v mariborskem vrtcu: kriva je bila napaka na napeljavi
Ne spreglejte