SiolNET. Novice Črna kronika
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za umor bohinjskega učitelja 17 let zapora

0,53

termometer

 | Foto: Bor Slana
Foto: Bor Slana

Kranjsko okrožno sodišče je kosovskemu državljanu Albanu Thaciju za umor bohinjskega učitelja danes izreklo 17-letno zaporno kazen. Sodnica Marjeta Dvornik je sledila navedbi tožilstva, da je šlo za umor iz koristoljubja, a je izrekla precej nižjo kazen od predlaganih 25 let. Obramba in tožilstvo napovedujeta pritožbo.

Thaci je priznal, da je 2. novembra 2014 vstopil v hišo 58-letnega Pavla Zupana v Nomenju v občini Bohinj, da bi mu ukradel denar. Kot je dejal, so ga k temu nagovorili trije makedonski Albanci. Ti so pri Zupanu opravljali gradbena dela in izvedeli, da naj bi v hiši hranil 100.000 evrov.

Thaci prejel le 80 evrov in pobegnil v tujino

Ob vstopu v hišo je Thaci Zupana s kleščami in gasilsko sekirico najmanj devetkrat udaril po glavi in mu zadal take poškodbe, da je čez nekaj ur umrl. Thaci je našel le manjšo količino denarja, po dokazih tožilstva najmanj 500 evrov, glede na pričanja pa 1000 evrov. Od tega je Thaci prejel le 80 evrov in nato pobegnil v tujino. Policisti so ga z zvijačo zvabili nazaj in prijeli februarja letos.

Tožilka Marija Marinka Jeraj je prepričana, da je šlo za kaznivo dejanje umora iz koristoljubja. Thaci si je predstavljal, da bo do veliko denarja prišel na lahek način, saj je pričakoval, da je Zupan star in nemočen ter bo z njim zlahka opravil. Ko se je izkazalo, da ni povsem tako, se je vseeno odločil dejanje brezkompromisno dokončati in priti do denarja, je v zaključni besedi dejala tožilka.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin