SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Zidanem Mostu zgodaj zjutraj iztiril železniški vagon

2

termometer

V Zidanem Mostu je danes okoli 3. ure iztiril vagon mednarodnega potniškega vlaka Benetke - Budimpešta.

V času iztirjenja je bilo v vagonu šest potnikov in spremljevalec, nihče od njih pa ni bil poškodovan. Po prvih ugotovitvah je vagon iztiril zaradi tehnične napake na vagonu oziroma železniški infrastrukturi.

Iztiril je zadnji vagon v kompoziciji Kot so sporočili s celjske policijske uprave, je bila vlakovna kompozicija sestavljena iz lokomotive in šestih potniških vagonov, iztiril pa je zadnji vagon v kompoziciji. Delavci Slovenskih železnic so po iztirjenju zadnja dva vagona odklopili, vlak pa je nadaljeval vožnjo v smeri Budimpešte.

Do nesreče je prišlo zaradi tehnične napake Ogled kraja dejanja so v sodelovanju z laškimi policisti opravili kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Prve ugotovitve so pokazale, da je vagon iztiril zaradi tehnične napake na vagonu oziroma železniški infrastrukturi, natančni vzrok nesreče pa bo znan po komisijskem pregledu vagona in železniške infrastrukture.

Pri iztirjenju je prišlo do poškodb na dveh vagonih in železniški infrastrukturi. Natančna materialna škoda še ni znana.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin