Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2013,
6.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

streljanje

Ponedeljek, 13. 5. 2013, 6.17

8 let

V streljanju na povorki ob materinskem dnevu ranjenih 19 ljudi (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V ameriškem mestu New Orleans je med povorko ob materinskem dnevu izbruhnilo streljanje, v katerem je bilo po do zdaj znanih podatkih ranjenih 19 ljudi.

Po dozdajšnjih podatkih tamkajšnje policije naj bi streljali z več kosi orožja. Prav tako naj bi takoj po incidentu s kraja dogodka videli bežati tri osebe, še poročajo mediji. V strelskem pohodu naj bi bilo po zadnjih podatkih poškodovanih 19 ljudi, od tega je bilo med žrtvami deset moških, sedem žensk ter desetletni deček in deklica.

Še en v nizu strelskih incidentov v ZDA se je zgodil med spontano ulično parado, ki je sledila uradni povorki ob praznovanju materinskega dne. Ob tem času je bilo na prizorišču približno 200 ljudi, med drugim poročajo mediji. "Kot vse kaže, so dve ali celo tri osebe, ki so bile najverjetneje pomešane med ljudmi, iz neznanega razloga med samo parado začele streljati na množico," je v izjavi za medije dejal predstavnik policije Ronal Serpas.

"Vsi ljudje okoli mene so bili ustreljeni" Eden izmed udeležencev povorke je dogodek opisal takole: "Ravno smo zavili na eno izmed manjših ulic, ko so odjeknili streli. Mislim, da sem stal povsem poleg strelca. Vsi ljudje okoli mene so bili ustreljeni, menim, da sem imel glede tega kar precej sreče. Strelca si zaradi celotnega kaosa žal nisem zapomnil."

Oba otroka sta po poročanju CNN-a dobila le manjše poškodbe, pri odraslih osebah pa je šlo tako za manjše kot resnejše strelske poškodbe, poročajo mediji. Tamkajšnja policija je tudi sporočila, da za zdaj v povezavi s streljanjem še niso prijeli nobene osebe.

Celoten dogodek naj bi sicer trajal le nekaj sekund, številni mediji pa ob tem poudarjajo, da je za New Orleans značilno še posebej veliko število zločinov, v katerih je uporabljeno strelsko orožje.

Ne spreglejte