Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
10.51

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

konoplja prepovedane droge policija

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 10.51

2 leti, 6 mesecev

V stanovanjskem bloku v Luciji gojil konopljo

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Policisti so v Luciji prijeli 27-letnika, ki je si je v najetem stanovanju uredil vrhunsko opremljen laboratorij za gojenje konoplje.

Piranski policisti so oktobra lani prejeli anonimno prijavo o sumu neupravičene proizvodnje prepovedane droge v enem od stanovanj v stanovanjskem bloku v Luciji. Sum naj bi izhajal iz pogosto zaznanega specifičnega vonja po prepovedani drogi konoplji.

Opravili so več postopkov, v sklopu katerih sprva navedb iz anonimne prijave ni bilo mogoče potrditi. Šele 23. januarja letos so zaznali razloge za sum, da v enem od stanovanj poteka neupravičena proizvodnja drog in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Ljubljančan stanovanje oddajal 27-letnemu domačinu iz Lucije Z zbiranjem obvestil in dokazov so na kraju ugotovili, da se v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka izza vhodnih vrat enega od stanovanj širi močan vonj po sveže rastoči konoplji. Policisti so identificirali lastnika stanovanja, ki prebiva na območju Ljubljane, in pri tem ugotovili, da je ta stanovanje oddal v najem 27-letnemu domačinu iz Lucije.

Po tako zbranih zadostnih utemeljenih razlogih za sum, da se v stanovanju izvršuje kaznivo dejanje, so 17. februarja na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali pobudo za pridobitev odredbe za hišno preiskavo in na območju Lucije odvzeli prostost 27-letnemu osumljencu iz Lucije.

Na podlagi pridobljene odredbe sodišča so policisti naslednji dan opravili preiskavo stanovanja, tako na domačem stalnem naslovu osumljenca kot tudi v konkretnem stanovanju v Luciji, pri tem pa v stanovanju zasegli posebej prirejen prostor za gojenje konoplje.

Vrhunsko opremljen laboratorij za gojenje konoplje Našli so namreč dva šotora, ki sta imela na notranjih stenah svetlikajočo se folijo, v obeh pa je bila napeljana elektrika in luč. Sistem je bil opremljen še z ventilatorji, cevmi za prezračevanje in dvema ogljikovima filtroma zraka. V sklopu hišne preiskave so zasegli tudi štiri sadike prepovedane droge konoplje, velikosti 160 centimetrov, 20 sadik, velikih 130 centimetrov, in približno 250 gramov že posušenih rastlinskih delcev.

Po končani hišni preiskavi je bil z osumljenim opravljen postopek pridobivanja izjave, o vseh ugotovitvah pa so obvestili tožilstvo, ki zoper osumljenega ni predlagalo pripora, zato so ga izpustili na prostost.

Policisti bodo zoper 27-letnega osumljenca, ki si je tako v neposredni bližini svojega stalnega prebivališča z najemom stanovanja omislil posebej prirejen prostor za neupravičeno proizvodnjo konoplje, na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo.

Ne spreglejte