Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2024,
14.12

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Natisni članek

nož Brežice vlak policija

Sreda, 26. 6. 2024, 14.12

3 mesece

V sporu na vlaku z nožem lažje poškodovan 16-letnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Slovenska policija | Foto Mija Debevec Doničar

Foto: Mija Debevec Doničar

Na vlaku iz Brestanice proti Brežicam so se v ponedeljek zvečer sprli 45-letnica in 46-letnik ter mladostnika, stara 16 in 15 let. V sporu je bil 16-letnik lažje poškodovan z nožem po roki. Poškodbo so mu oskrbeli v brežiški bolnišnici. Šestinštiridesetletniku so policisti zasegli nož, s katerim naj bi bila povzročena poškodba, so sporočili s PU Novo mesto.

Na število 113 so policisti sicer prejeli dve različni prijavi, ena je govorila o neprimernem obnašanju mladostnikov, druga o neprimernem obnašanju starejše dvojice. Okoliščine dogodka še preverjajo, nato bodo ustrezno ukrepali, so še sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Policisti so v torek zaradi prijav kršitev javnega reda in miru večkrat posredovali v Brezju. Začelo se je z glasno glasbo, nato nedostojnim vedenjem in uporabo dražilnih razpršil, zaradi česar sta morali dve osebi iskati zdravniško pomoč

V epilogu so policisti 35-letniku napisali plačilni nalog zaradi glasne glasbe, nedostojnega vedenja in prepiranja, 27-letnici plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja, še dvema osebama pa plačilni nalog zaradi nesramnega in predrznega vedenja.

Ne spreglejte